Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal draagt 72.000 euro bij aan Sport Oldenzaal BV

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Beeld: Léon de Man

Sport Oldenzaal BV sluit het boekjaar 2022 af met een zorgwekkend negatief saldo van 72.000 euro, zo blijkt uit de jaarrekening. Bovendien is de financiële toekomst voor 2023 onzeker.

Vertrek fitnesscentrum

Deze onzekerheid wordt veroorzaakt door het vertrek van fitnesscentrum Approach, dat vanaf 1 januari 2023 geen deel meer uitmaakt van het sportcentrum. Daarnaast drukken de hoge energiekosten zwaar op de financiële situatie van Sport Oldenzaal BV. De verwachting is dat de inkomsten zullen afnemen vanwege mogelijke tijdelijke sluiting tijdens de revitalisering van het sportcentrum.

Om de tekorten in 2023 op te vangen, wordt door het college voorgesteld om deze verantwoordelijkheid bij de gemeente neer te leggen en uit te betalen aan Sport Oldenzaal BV. Tevens zal er een voorschot worden uitgekeerd om de kosten van de gemiste huurinkomsten en de stijgende energieprijzen te dekken. Deze betalingen zullen worden opgenomen in de Voorjaarsnota 2023. De financiële situatie zal vervolgens worden geëvalueerd bij de Najaarsnota 2023.

Uitdagingen

Het negatieve saldo in de jaarrekening van 2022 en de onzekerheden voor het komende jaar werpen serieuze uitdagingen op voor Sport Oldenzaal BV. Het is van belang dat de gemeente en de betrokken partijen gezamenlijk naar oplossingen zoeken om de financiële stabiliteit van het sportcentrum te waarborgen en de continuïteit van de activiteiten te handhaven.

icon_main_info_white_glyph

Fusie Approach

Approach Fitness is per 1 januari 2023 gefuseerd met Makoto Gym waardoor de vestiging in Vonderweijde gesloten werd. Vestigingen in Borne en Denekamp bleven wel zelfstandig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.