Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voormalig Avanti Wilskracht-speler Juliën Mesbahi tekent bij FC Twente

230620 Julien Mesbahi contract 2 FC TWENTE MEDIA
Juliën Mesbahi: "Ik ben blij dat ik nu de kans krijg om bij FC Twente verder te komen."
Beeld: FC TWENTE MEDIA

Juliën Mesbahi (17) heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Twente. De verdediger uit Enschede komt over van de FC Twente/Heracles Academie. Mesbahi tekende een verbintenis tot 2026.

Talentvolle verdediger

“Juliën is een jonge talentvolle verdediger, die zich snel heeft aangepast in de Academie”, vertelt Jan Streuer. “Afgelopen seizoen heeft hij ook al ervaring opgedaan bij trainingen met de eerste selectie en we hebben er vertrouwen in dat hij de komende seizoenen verder door kan groeien bij FC Twente.”

Relatief laat doorgebroken

Zelf is de jonge Enschedeër ook trots op zijn eerste contract bij de club. Mesbahi speelde tot drie jaar geleden in de jeugd van Avanti Wilskracht uit Glanerbrug en kwam vanaf Onder 15 naar de Academie. “Ik kon vrij snel mijn draai vinden in de jeugdopleiding en ik heb in korte tijd veel geleerd. Tot mijn veertiende speelde ik bij Avanti en daardoor was mijn voetbalbasis anders dan die van andere jongens, die al langer bij de Academie speelden. Ik heb me echter goed kunnen verbeteren en ik ben blij dat ik nu de kans krijg om bij FC Twente verder te komen."

Jeugdinternational

Juliën Mesbahi is achtvoudig jeugdinternational bij Oranje. Door een blessure moest hij afgelopen maand het EK met Onder 17 missen: “Dat was een grote teleurstelling. In de kwalificatie heb ik alles gespeeld en dan wil je er ook tijdens de eindronde bij zijn. Ik heb de knop snel weer om kunnen zetten. Ik sta nog aan het begin van mijn carrière, hopelijk komen er voor mij nog veel mooie voetbalmomenten.”

230620 Julien Mesbahi contract FC TWENTE MEDIA
"Tot mijn veertiende speelde ik bij Avanti en daardoor was mijn voetbalbasis anders dan die van andere jongens."
Beeld: FC TWENTE MEDIA
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.