Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van bandjes beluisteren tot koetsen kijken: in Almelo hoef je vanaf donderdag vier dagen niet stil te zitten

20230621 Braderie 2014 028
Braderie Sluitersveld
Beeld: Eric Snijders

Het aankomende weekend barst van de jaarlijks terugkerende evenementen in Almelo. En het leuke ervan: ze zijn bijna allemaal gratis te bezoeken. Voor ieder wat wils, want de evenementen zijn ontzettend uiteenlopend. En het weer? Dat ziet er goed uit.

Braderie Sluitersveld

Het eerste evenement begint op donderdag. Anderhalf kilometer lang en minstens tachtig kraampjes: Braderie Sluitersveld is weer uitgebreid opgezet dit jaar. Vanaf het viaduct tot aan Kerkhofsweg staan er marktkooplieden, eettentjes en handwerklieden langs de Ootmarsumsestraat. Op de avondmarkt staan er twee springkussens en een draaimolen die gratis zijn voor kinderen. Voor de zoetekauw worden er suikerspinnen uitgedeeld. Langs de route kun je een dweilorkest of het gitaar en saxofoon duo ‘Shell’ tegenkomen.

De braderie is op donderdag 22 juni en vrijdag 23 juni van 18.00 tot 21.00 te bezoeken. Organisator Eric Snijders hoopt dat de weergoden gunstig zijn: “Anders valt het in het water, letterlijk.” Elke avond kunnen er zo’n 5.000 tot 6.000 bezoekers komen geeft de organisator aan.

De Nacht van Almelo

Na de braderie kan je gelijk door naar de Nacht van Almelo op vrijdagavond, 23 juni. Liefhebbers van livemuziek kunnen hier hun geluk niet op. Bij Proeflokaal België, café de Stam en op het Amaliaplein zijn er verschillende liveacts vanaf 20.00 uur. Bij De Stam treedt de band Hupther op, een band die gespecialiseerd is in rockclassics van de afgelopen 45 jaar. Op het Amaliaplein draaien de dj’s Nick Raff, B-Wess en Harry More. De coverband N'Joy vormt de muzikale attractie bij Proeflokaal België.

Organisator Toon Eppink geeft aan dat het dit jaar toch nog iets kleiner is dan vroegere edities: “Volgend jaar worden de zaken echt weer groots aangepakt. Dan hopen we terug te keren naar de opzet van vroeger. Dus een groter podium op het Marktplein met een paar bekende acts en op andere plekken in de stad kleinere shows.”

Open Tuinen Weekend

Een iets rustiger evenement is het Open Tuinen Weekend. Maar liefst dertien tuinen zijn opengesteld voor publiek op zaterdag 24 juni en zondag 25 juni. Van dorpstuin tot grote boerderijtuin: allen met gastvrije en inspirerende eigenaren. In sommige tuinen kan je plantjes kopen, deze zijn contant af te rekenen. De tuinen zijn open van 11.00 uur tot 17.00 uur en ze zijn gratis te bezoeken. Meer informatie over het Open Tuinen Weekend en een kaart van de tuinen vind je op de website van Groei & Bloei.

Noaberfest

Het enige betaalde evenement is het Noaberfest in Tubbergen en Almelo op zaterdag- en zondagmiddag. Theater Hof 88 organiseert in samenwerking met Jos van Beem dit Culturele Festival. Het is een theaterfestival dat ernaar streeft om Almelo, Tubbergen en omliggende gebieden met elkaar te verbinden. De bezoeker kan kiezen uit maar liefst twaalf routes. Elke route komt langs vijf verschillende optredens op steeds weer een andere locatie. Elk optreden duurt ongeveer 30 minuten. Kaarten kosten 20 euro.

20230621 Almelose Ruiterdagen Koetsentocht
Beeld: Coen Mulder

Almelose Ruiterdagen

Het weekend kan je afsluiten met de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen. De hele week is het evenement al aan de gang, maar op zondag is er de traditionele afsluiting van het evenement, namelijk de koetsentocht. Tussen 11.00 tot 15.00 uur rijden er om en nabij tien koetsen door heel Almelo. Om 15.00 is de optocht in elk geval op het hoofdterrein te zien. Op vrijdagavond is de feestavond met DJ en op zaterdagavond de kür op muziek, dat is dressuur met muziek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.