Verkeer
Stuur appje
Zoek

Clubs zijn eruit: 'Cerny verruilt FC Twente voor VfL Wolfsburg'

230622 Vaclav Cerny Emiel Muijderman 2021 2022
Vooral afgelopen seizoen was Cerny een van de uitblinkers bij FC Twente
Beeld: 1Twente / Emiel Muijderman

FC Twentespits Vaclav Cerny gaat zijn carrière voort zetten bij het Duitse VfL Wolfsburg. De twee clubs hebben vrijdag een akkoord bereikt over de transfersom en de aanvaller heeft de laatste medische tests vrijdagmorgen goed doorstaan.

Afkoopsom

De Tsjechische international zelf kwam eerder al tot een akkoord met Wolfsburg over een contract tot de zomer van 2027. Cerny had bij FC Twente nog een doorlopend contract van twee jaar, dus zal er door de Duitsers ook een afkoopsom betaald moeten worden. Volgens de Telegraaf bedraagt de totale transfersom ongeveer 8 miljoen euro.

Knieblessure

Cerny kwam in 2020 naar Enschede. FC Utrecht verhuurde hem op dat moment aan Twente. In januari 2021 raakte hij, niet voor de eerste keer, zwaar geblesseerd aan zijn knie. Twente gaf hem echter vertrouwen en legde hem voor twee jaar vast. In november van 2021 maakte hij zijn rentree.

Uitblinker

Vooral afgelopen seizoen was Cerny een van de uitblinkers bij de Enschedeërs. Hij kwam tot 13 treffers in 32 duels in de competitie en werd daarmee topscorer. Daarnaast gaf hij ook nog eens 11 assists.

Zerrouki en Pleguezuelo

De aanvaller is na Ramiz Zerrouki (Feyenoord) de tweede speler waaraan de club veel geld gaat verdienen. Eerder deze week vertrok verdediger Julio Pleguezuelo transfervrij bij FC Twente. Hij gaat naar het Engelse Plymouth Argyle.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.