Verkeer
Stuur appje
Zoek

Truckersrit met gehandicapten geschrapt, in plaats daarvan duizenden poffertjes en ijsjes

Tukker truckers Tukker Truckers
Beeld: Tukker Truckers

Jarenlang bezorgden ze de verstandelijk gehandicapte bewoners van diverse zorgcentra in Overijssel een onvergetelijke dag. Door strengere regelgeving moet dit jaar echter een aantal van de razend populaire truckersritten worden geschrapt. Maar de Tukker Truckers hebben er wat op gevonden. Als ze de weg niet op kunnen, dan moet het maar anders. Vandaag deelden ze daarom duizenden poffertjes en ijsjes uit aan de bewoners van de LosserHof en Het Bouwhuis.

Jarenlang stonden de 'truckersruns' synoniem voor een bonte stoet van toeterende vrachtwagens. Maar zoals dit voorjaar gemeld, waren er problemen ontstaan doordat bij de laatste editie van de rit in Enschede een begeleidster gewond was geraakt. Daarop scherpten de verzekeraars de polisvoorwaarden aan, waarop meerdere organisatoren het niet meer aandurfden.

Over andere boeg

De Tukker Truckers, die de truckersrun in Twente organiseren, gooiden het daarom over een andere boeg. Ze gingen met hun vrachtwagens naar de LosserHof en Het Bouwhuis.

"We hebben in totaal 70.000 poffertjes en 1.800 ijsjes uitgedeeld", aldus Elwin Stegeman van de Tucker Truckers. "En er was de mogelijkheid om met een vrachtwagen een klein rondje mee te rijden. Al met al hebben we er toch nog een prachtige dag van weten te maken."

Werken aan oplossing

Maar ondanks die geslaagde dag hopen de Tukker Truckers dat het een eenmalige actie was, aldus Elwin Stegeman. "We werken aan een oplossing. Want het spreekt voor zich dat we volgend jaar het liefst gewoon weer ouderwets de weg op willen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.