Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stichting COSBO uit Almelo gaat eenzaamheid van ouderen tegen en organiseert zomerschool

230630 zomerschool COSBO 1
Beeld: COSBO

Het is zomer, de tijd waarin de meeste mensen uitkijken naar hun langverwachte vakantie. Jammer genoeg geldt dit niet voor iedereen. Tijdens de bouwvakvakantie blijven veel ouderen thuis, terwijl familie, vrienden en buren voor een aantal dagen of weken de vertrouwde omgeving verlaten. Stichting Collectief Orgaan Samenwerkende Bonden van Ouderen uit Almelo organiseert ieder jaar – in samenwerking met drie ouderenbonden – een zomerkamp voor senioren. Zij stellen een programma met verschillende activiteiten voor hen samen, zodat niemand alleen hoeft te zijn in de vakantieperiode.

Niet alleen zijn familie en vrienden op vakantie, ook de wijkcentra en verengingen zijn gesloten tijdens de bouwvakvakantie. Stichting COSBO organiseert hierdoor één week lang verschillende activiteiten voor de ouderen, zoals knutselen, varen, lezingen en fietsentochten.

Stichting COSBO

Onder de stichting COSBO vallen nog drie andere ouderenbonden in Almelo: KBO, de PBOB en de OVA. Zij organiseren niet alleen een zomerkamp, maar houden onder andere ieder jaar een infomarkt, maken een senioren journaal en organiseren verschillende workshops. Met behulp van vrijwilligers en door subsidie van Stichting Almelo Promotie maakt COBSO het mogelijk om deze activiteiten voor de senioren te organiseren.

Aanmelden

De aanmeldprocedure verloopt dit jaar anders dan andere jaren. Door de hitte de afgelopen dagen heeft COSBO besloten de aanmeldtermijn op te schuiven naar 1 juli. Bij het Huis van Katoen en Nu kunnen geïnteresseerden een inschrijfformulier ophalen en inleveren. In het formulier staat alle belangrijke informatie beschreven. Deelnemers schrijven zich in voor de activiteiten waar zij aan deel willen nemen. Per activiteit vraagt de organisatie vijf euro inschrijfgeld. Vanaf 6 juli krijgen de mensen - per e-mail of telefonisch - bericht over hun officiële deelname.

icon_main_info_white_glyph

Zomerschool

De zomerschool vindt plaats van 7 tot en met 11 augustus op verschillende locaties in Almelo en omstreken.

Tot 1 juli kunnen geïnteresseerden zich inschrijven bij het Huis van Katoen en Nu. Vanaf 6 juli krijgen de deelnemers meer informatie over de plaatsingen van de activiteiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.