Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Stichting Steenfabriek De Werklust is verborgen schat van Losser

De Schatkamerpluym is uitgereikt aan de steenfabriek in Losser. Deze jaarlijkse prijs is een waardering voor verborgen schatten in de gemeente Losser. Hierbij gaat het om initiatieven, evenementen en organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de culturele en toeristische sector.

Van de tien nominaties is de Steenfabriek De Werklust de winnaar. ‘Nergens is een steenfabriek zo compleet gebleven met ovens, menginstallaties, droogloodsen, smalspoor en kleigroeve met excavateur. Dit is uniek in Nederland en een trekpleister voor onze gemeente, van grote culturele en toeristische waarde.’ Oordeelt de jury vol lof in het juryrapport.

Vijfkoppig

Inwoners van de gemeente konden de 'verborgen schatten' nomineren voor deze prijs. De nominaties werden beoordeeld door een vijfkoppige jury waaronder Dick Grovenstein van Stichting Historische Kring Losser, Martin Meijer van Hallo Losser, Evelien Fokkink van Stichting Fundament, Gerald ten Thij van Tourist Info Losser en Jan Poorthuis van Stichting het Staringmonument.

Kerststallen

Zij prijzen ook de vrijwilligers in het juryrapport. ‘De vrijwilligers verdienen een pluim voor het verzorgen van een historische rondleiding door de steenfabriek aan geïnteresseerden, waaronder vele toeristen die Losser bezoeken. Tevens organiseren zij jaarlijks de kerststallen tentoonstelling en arrangementen om hun financiële middelen te vergroten.’

Glas-in-lood

De andere genomineerden zijn Tracey Waters, roofvogelopvang Losser, Stichting Bruegheliaans festijn, Stichting Heideploeg Gerardus Majella Park Overdinkel, Karin Stroeve: Boerenbrulft & Boerenmarkt, Werkgroep Herfstwandeling Beuningen, Jan en Sandra Benneker van camperplaats Skop’nboer, Kolkersveld vvv groep, Theo Buitink, openluchttheater en Sietse Smit.

Maar het is de steenfabriek die er met een cheque ter waarde van 750 euro vandoor gaat, en een een glas-in-lood werk van kunstenares Ank Stumpel. “We vinden het geweldig dat we deze prijs hebben gewonnen”, zegt een van de vrijwilligers van de Steenfabriek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.