Verkeer
Stuur appje
Zoek

Automobilist aan tand gevoeld na hit and run Almelo; politie zoekt verder

Rtvoost
De politie vraagt in het tv-programma Plaats Delict aandacht voor de hit and run onlangs in Almelo
Beeld: RTV Oost

Nadat nieuwe beelden waren opgedoken van de auto, waarmee onlangs in Almelo moeder Ivonne voor de ogen van haar zoontje van haar fiets werd gereden, meenden meerdere volgers van RTV Oost een kenteken te kunnen ontcijferen. De politie heeft de eigenaar van deze auto van dat kenteken echter intussen al aan de tand gevoeld en hij blijkt niets met het misdrijf te maken te hebben.

Zoals gemeld werd het slachtoffer die avond samen met haar echtgenoot en zoontje, na een bezoekje aan de binnenstad, dichtbij huis aangereden door een witte bestelwagen. De bestuurder ervan ging er na de aanrijding vol gas vandoor. Door de klap was de achteruitkijkspiegel van de auto achtergebleven op het asfalt.

Nieuwe beelden

Nadat bleek dat een bewakingscamera van een nabijgelegen woning de hit and run had opgenomen, gingen die viraal. Aanvankelijk leverde dat niets op, maar echtgenoot Jan ging 's avonds op zijn fiets de wijk in op zoek naar bewakingscamera's met eventueel nieuwe beelden. Daarop kwam hij met nieuwe vlijmscherpe beelden thuis.

Hoewel net niet helemaal zichtbaar, meldden zich meerdere volgers van RTV Oost die aan de hand van de beelden meenden het kenteken te kunnen ontwaren, waarna ze dit combineerden met gegevens uit het kentekenregister. Daaruit kwam een witte Citroën Berlingo naar voren.

Eigenaar gesproken

Woordvoerster Chantal Westerhoff laat weten dat de politie de eigenaar van deze auto echter intussen heeft gesproken. "Daaruit blijkt onder meer dat deze auto niet bij de aanrijding was betrokken. De auto was niet beschadigd en bevond zich ten tijde van de aanrijding niet in Almelo."

Nog niet de oude

De politie vraagt komende donderdag in het opsporingsprogramma Plaats Delict opnieuw aandacht voor de aanrijding in een ultieme poging de doorrijder te kunnen achterhalen. Met slachtoffer Ivonne gaat het intussen voorzichtig beter, maar ze is nog lang niet de oude. "Ik kan intussen weer lopen zonder krukken, maar het blijft pijnlijk en ik kan nog steeds niet werken."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.