Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose selectie wint oefenduel met 4-1 van PH en is klaar voor gedroomde duel tegen de profs van Heracles

050723 almeloos elftal
PH (links in het geel) was dinsdagavond de sparring partner tegen de Almelo Selectie in Erve Asito.
Beeld: Henriette Poelakker

Ze noemen het het Almeloos Feestje. De voetbalwedstrijd tussen de Almelose selectie en de profs van Heracles. Het altijd druk bezochte duel vlak voor de grote vakantie is inmiddels uitgegroeid tot een ware Almelose voetbaltraditie en wordt zaterdag voor de elfde keer voor de monumentale tribune van amateurclub AVC Heracles gespeeld.

Voor trainer Martijn Wessels de schone taak om de Almelose selectie zo goed mogelijk voor te bereiden op het duel tegen de lokale profs. Daarom werd er dinsdagavond in Erve Asito geoefend tegen PH. “Een goeie sparring partner op weg naar zaterdag”, verzekerde Wessels. “Ze zijn al een paar weken bezig met de voorbereiding.”

Prikkelen

Zijn collega-trainer Niels van ’t Hoog zag het duel als een mooie afsluiting van het eerste blok in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Je hoeft de spelers niet te prikkelen, want zo’n wedstrijd wil iedereen winnen. Dat geldt ook voor de tegenstander van vandaag.”

Wessels is komende seizoen trainer van AVC Heracles en speelt zaterdag derhalve een thuiswedstrijd met een groep voetballers, afkomstig van in totaal 9 Almelose amateurclubs. In Erve Asito bleek dat hij er al een aardige eenheid van te hebben gesmeed. “Vandaag is winnen belangrijker dan meedoen”, verzekerde Wessels. “Dat ligt zaterdag anders. Voetballen tegen Heracles betekent in de eerste plaats plezier beleven van het moment. Dat geef ik de spelers ook mee. Verder probeer je het aantal tegendoelpunten zo beperkt mogelijk te houden. Vorig jaar verloor de selectie geloof ik met 7-1. Zou mooi zijn als we zelf ook nog een doelpuntje kunnen meepakken.”

Appjes

Ken Roling van TVC’28 zit zaterdag als assistent van Wessels op de bank. Ron Gloudemans en Thijs Veldhuis zijn de teammanagers, belast met het samenstellen van de selectie voor het ‘Almeloos Feestje’. En dat is een klus op zich, weet Veldhuis uit ervaring. Want iedere Almelose voetballer met een beetje kwaliteiten wil erbij zijn. “De Almelose clubs vaardigen allemaal een speler naar eigen keuze af en wij maken de selectie rond tot 20 spelers”, legt Thijs Veldhuis uit.
,,Weken van tevoren stromen de appjes al binnen van spelers die dolgraag mee willen doen en nieuwsgierig zijn of ze bij de selectie zitten. Helaas moet je er veel teleurstellen.”

Vanwege de voorspelde hitte is de selectie tot 20 spelers uitgebreid in plaats van de gebruikelijke 18 namen, meldt Veldhuis nog. “Kan de trainer wat sneller wisselen. Dat zal hard nodig zijn bij temperaturen van 30 graden plus.”

icon_main_info_white_glyph

Selectie

De volledige Almelose Selectie: Rik Dijkstra (SV Almelo), Huub Grobben (La Premiere), Badr Hamdaoui, Roberto Stopel, Marciano Stulen (DETO), Sam Hesselink, Stefan Olde Olthof, Koen Lubbers (PH), Thijs Hindriks, Patrick Ponsteen (ON), Sander Jansen (Enter Vooruit) Bryan Kappert (Luctor), Wybe Kram (ON), Danny Meijer (AVC Heracles), Patrick Nitert, Martijn Olde Olthof (DOS’37), Nick Schuur (ASV’57) Jochem Ooink (Bornerbroek), Burak Basut (Rohda Raalte), Tim Breukers (Quick’20).


De wedstrijd in het ‘oude stadion’ van de amateurs van AVC Heracles aan de Bornsestraat begint om 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.