Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Tropical Night, livemuziek en kunst: dit zijn de Hengelose uittips voor dit weekend

Rtvoost tropicalnight
Beeld: RTV Oost

Het wordt tropisch dit weekend; een temperatuur van dertig graden. Ideaal weer voor het jaarlijkse Tropical Night in de binnenstad. Dit jaar wordt het evenement voor de 35e keer gehouden. We hebben alle activiteiten even op een rijtje gezet.

Tropical Night

Tropical Night vindt plaats op zaterdag 8 juli in de binnenstad van Hengelo. Tijdens dit bruisende feest kun je volop genieten van muziek, dans, eten en drinken. Het Tropical Streetfood Festival op de Drienerstraat is de plek waar je heerlijke hapjes en drankjes kunt proeven. Tussen 13.00 uur en 20.00 uur zijn er meerdere kraampjes van de winkeliers van de Smutsstraat, De Wetstraat en de Drienerstraat. Voor kinderen is er popcorn, suikerspinnen en ijs.

Salsa

Houd je van salsamuziek en vind je het leuk om te leren dansen? Op het podium van het marktplein worden dansworkshops gehouden. Van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 20.00 uur tot 00.00 uur kun je meedoen aan verschillende workshops van Danscentrum El Centro de la Salsa en helemaal losgaan op de dansvloer!

Bij Salsa Open Air kunnen alle liefhebbers van salsa hun passie beleven met sfeervolle salsamuziek van DJ Radio Massalsa. Dit vindt plaats op het Pastorieplein vanaf 16.00 uur. Ook op het Appelplein kun je onder het genot van een cocktail genieten van livemuziek van DJ Venom Music en de band Rockaholics. Het begint om 20.00 uur bij Café De Appel.

Tropische lasershow

In de Langestraat bij Club Merlijn is er 'Fiesta Longstrita' met diverse dj's, percussie en flamencodanseressen. Er wordt ook een grote lasershow georganiseerd. Je bent welkom vanaf 17.00 uur tot 02.00 uur 's nachts.

Cultuurpodium Houtmaat

Bij Cultuurpodium Houtmaat kun je genieten van leuke livemuziek. Van mei tot en met september wordt er een breed cultureel programma aangeboden. Deze zondag treedt de vijfkoppige band 'Trapped' uit Twente op. Het repertoire bestaat uit rockballads en moderne blues met een unieke touch. Ook vocalgroup 'Rumor has it' zal een optreden verzorgen bij de Houtmaat. De bands spelen van 14.30 uur tot 17.00 uur.

Garage Sale en Kunst

Voor mensen die meer van kunst houden, kunnen dit weekend terecht bij de Esrein Ateliers. In het atelier is kunst van Lara Vos, Nathalie van Barneveld en Peter van der Heijden te zien. Voor vintageliefhebbers zijn er allerlei spullen te koop. Polly Poll verkoopt unieke vintagekleding vanuit het atelier aan de Esrein. De markt is van 11.00 uur tot 17.00 uur op het Esrein, het voormalige Oyfo Zaal Zuid."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.