Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Kennismaken met de Molukse cultuur tijdens de Pasar Maluku in Wierden

Pasar Maluku Wierden
Pasar Maluku in Wierden.
Beeld: Facebook Pasar Maluku/Tjep Hahury

“We gaan ervoor!” zegt Gita Siahaya in het radioprogramma Twente wordt Wakker. De Pasar Maluku, die zaterdag 22 juli gehouden wordt in Wierden, is volgeboekt. Met kramen en met optredens.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat er in Wierden weer een Pasar Maluku, een Molukse markt, is. In de tussentijd vertrokken er vanwege allerlei redenen leden van de werkgroep, en is er een grotendeels nieuw team gevormd. “Tot nu toe verloopt alles heel soepel.”

“We hebben 24 kramen en een mooi podium met optredens van verschillende groepen.”

De markt wordt gehouden op de zaterdag van de Wierdense Zomerfeesten, de Wiezo. “We hebben 24 kramen, inclusief de kramen van de Molukse kerk, en een mooi podium met optredens van verschillende groepen”, vertelt Siahaya.

Wachtlijst standhouders

De plekken voor de kramen waren snel bezet. “De standhouders hebben eigenlijk allemaal een link met de Molukse cultuur. We hebben ook een gedeelte waar alleen maar voedsel wordt verkocht. Allerlei lekker hapjes, Moluks en Aziatisch.”

Er is een wachtlijst voor het geval er standhouders uitvallen.

Optredens

Op het podium treden zaterdag 22 juli Alley & FriendzZ, Rafi & Nani, Cliff & his Lone Stars, Putra Ewav, Sapa Lawan, TRP en DJ Franky Booi op.

Onderhoud kerk

De markt wordt georganiseerd door de Moluks evangelische kerk Eben Haëzer. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk.

Gita: “Het is een open evenement. Mensen kunnen gewoon langskomen. Vanuit de organisatie is het even afwachten hoe zo’n dag gaat verlopen. Ik hoop dat alles lekker gaat lopen, dat iedereen er blij van wordt.”

Locatie

Bezoekers kunnen van 10.00 tot 17.00 uur terecht op de markt, die gehouden wordt op de locatie bij de Historische kring Wederen, Appelhofdwarsstraat in Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.