Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuwe rioolconstructie Wierden gereed

Hoofd Bedrijfsbureau Nexus Infra, Mark Holterman, wethouder gemeente Wierden, Gertjan ten Brinke en projectleider gemeente Wierden, Marco Nijboer
Beeld: Gemeente Wierden

De reconstructie van de kruising Rijssensestraat en Esdoornlaan in Wierden is grotendeels voltooid. Vanaf de tweede helft van april 2023 is het bestaande gemengde rioolstelsel vervangen door een modern vuilwaterriool en een infiltratie- en transportriool.

icon_main_info_white_glyph

Twee systemen

Het nieuwe Vuilwaterriool is opgebouwd uit betonnen buizen en het infiltratie- en transportriool uit Permeo-betonbuizen. Door de permeo-buizen wordt het water opgevangen om vervolgens langzaam door de wanden de grond in te trekken.

Kruising Rijssensestraat en Esdoornlaan Wierden

De werkzaamheden begonnen op de kruising met de Rijssensestraat in Wierden, waar het bestaande infiltratie- en transportriool riool vanuit de Kedingen is aangesloten. Dit riool is verder aangelegd door de gehele Esdoornlaan tot aan het bestaande infiltratie- en transportriool in de Meidoornlaan. Hier zijn de twee verschillende riolen aan elkaar gekoppeld. Daarnaast zijn diverse verharde oppervlakken van de aangrenzende woningen aangesloten op dit nieuwe infiltratie- en transportriool. In de gehele Esdoornlaan is ook een nieuw vuilwaterriool gelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.