Verkeer
Stuur appje
Zoek

(Pre)historische race in centrum Enschede: veertig dino’s rennen met botje over Oude Markt

Op de Oude Markt in Enschede was er een prehistorisch moment te beleven op zaterdag: veertig volwassenen deden in dinopak een estafetterace. En wat ze moesten doorgeven, was geen stokje, maar een botje. Met de hilarische race werd geld opgehaald voor Stichting kans voor een Kind.

Tien teams van vier Dinosauriërs deden mee aan het ‘WK T-Rex rennen’. De deelnemers lopen rondjes om de kerk op de Oude Markt en geven daarbij een botje door. En dat gaat met wiebelende hoofden en kleine T-rex armpjes. De renners moesten een hindernissenparcours afleggen om de kerk. Daar kwamen ze hooibalen en een zwembadje tegen.

Wereldkampioen T-rex rennen

Een van de dino's wist niet dat hij mee zou doen. Het was zijn vrijgezellenfeest. "Ik had geen idee. Nu sta ik hier in dinopak op de Oude Markt. Dat is toch anders rennen." De mannen van het team 'Souvenirjagers' mogen zichzelf wereldkampioen T-rex rennen noemen. "Het is heel leuk om jezelf wereldkampioen te mogen noemen. Ik heb wat te vertellen op mijn werk maandag", aldus iemand van het winnende team. Alle deelnemers waren blij dat de opblaasbare pakken weer uit mochten, want met het warme weer van zaterdag is het extra warm in de kostuums.

Stichting Kans voor een Kind

Het inschrijfgeld ging naar het goede doel 'Kans voor een Kind'. Deze Enschede stichting maakt dromen waar voor kinderen die het moeilijk hebben door ziekte of andere omstandigheden. "We vinden het belangrijk dat er voor kinderen een levensherinnering wordt gecreëerd", zegt Tim Lammers, mede-organisator van het WK. De cheque van 500 euro werd uitgereikt aan de stichting.

Dino route door binnenstad

Zaterdag 15 juli was ook de start van de dinoroute. Dat is een speurtocht die voor kinderen tot en met 12 jaar is uitgezet in de binnenstad. Kinderen moeten letters verzamelen en komen onderweg een levensgrote dino tegen. Aan het eind krijgen ze een cadeautje. De 'schatkaart' ligt bij Concordia.

De T-rex race was een samenwerking van Enschede promotie en de Dino Fabriek. Deze zomer is de Dino Fabriek te vinden op Vliegveld Twenthe van 29 juli tot en met 3 september. In de hangars zijn 50 grote, bewegende dino's te zien en ook is er een theatershow.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.