Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloopers maken weer kans op hoofdprijs van 22.000 euro

Roparun1907
Team 260 Almeloopers vorig jaar bij de finish op de Coolsingel in Rotterdam
Beeld: Almeloopers

Het team ‘Roparun Doorkomst Almelo’ is wederom genomineerd voor de doorkomstprijs van de Roparun. Vorig jaar werden de Almeloopers uitgeroepen tot de meest feestelijke van alle doorkomsten. De hoofdprijs bedraagt 22.000 euro.

Op maandag 31 juli weten de Almeloopers of ze dat bedrag wederom zullen toucheren. Dan reist een afvaardiging af naar Rotterdam waar het hoofdkantoor van de Roparun is gevestigd. Teamcaptain Philip Dhert van het Almelose doorkomstteam laat weten met elk bedrag tevreden te zijn. “Het geld mag weer aan de palliatieve zorg worden besteed en dat is een mooie bestemming. Alle beetjes helpen. Uiteraard hopen we op de hoofdprijs.”

Donaties

Deelnemende loopgroepen kunnen bij de organisatie donaties aanvragen voor palliatieve zorgprojecten in de regio. Jaarlijks worden er tientallen van die aanvragen gehonoreerd. Dhert: “Het mooie van de doorkomstprijs is dat je zelf mag bepalen waaraan het prijzengeld wordt besteed. Als het de palliatieve zorg maar is. Als Almeloopers hebben we op die manier naast donaties van de Roparun al mooie bedragen kunnen doneren aan de oncologie van het ZGT en verschillende hospices in Almelo en omgeving. Ook het Alma Inlopershuis is mede opgezet met geld van de Roparun.”

icon_main_info_white_glyph

Wat is de Roparun?

Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer tijdens het Pinksterweekeinde. Lopers wisselen elkaar onderweg af en worden door eveneens wisselende fietsers uit hetzelfde team begeleid. Afgelopen jaar gingen 212 teams van start die samen 2.688.044,21 euro ophaalden voor het goede doel.

Corona

Corona trok overigens een behoorlijke wissel op de Roparun als geheel. Eén editie werd afgelast en in het tweede coronajaar was er een alternatieve versie in afgeslankte vorm. Bovendien daalde het aantal deelnemende teams en dat merkten ze ook bij de Almelose doorkomst. De laatste keer trokken slechts 80 teams door Almelo. In het verleden passeerden ook al eens 150 teams de doorkomst in het centrum, weet Philip Dhert. "We hebben ons wel extra moeten motiveren om het net zo leuk te maken als voorgaande jaren. Hopelijk trekt het in de toekomst weer aan.”

Doorkomst in Almelo

De afgelopen keer was er weer een volledige tocht, maar wel binnen Nederland. “Volgend jaar is als vanouds de route Parijs – Rotterdam weer in het programma opgenomen en er moet nog een beslissing worden genomen of de route ‘Hamburg’ aanblijft”, meldt Derth. “Daar kan een Nederlandse route voor in de plaats komen. Dan kiezen we uiteraard voor de route met doorkomst in Almelo. Gaan we er weer een mooi feest van maken.”

Op 31 juli weten de Almeloopers of ze 22.000, 11.000 of 6.500 euro hebben te besteden voor de palliatieve zorg in de omgeving van Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.