Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese frisbeeërs zoeken nieuwe 'Disc Devils': 'Ik heb het altijd al eens willen doen'

Drie woensdagen op rij konden Enschedeërs kennis maken met de ietwat onbekendere sport Ultimate Frisbee. In een wedstrijdopzet genaamd de ‘City League’ kunnen deelnemers de sport leren kennen en indien ze direct verkocht zijn zich aanmelden voor de Enschedese club. Het initiatief is opgezet om nieuwe leden te werven voor de frisbeevereniging die nu ongeveer 30 leden telt.

Drukbezocht

De City League van Disc Devils is een terugkerend concept dat dit jaar gehouden werd op woensdag 5, 12 en 19 juli. “Deze woensdagen zijn goed bezocht. We hebben continu zo’n 40 tot 50 deelnemers gehad”, meldt Connor Meijer van Disc Devils. De vereniging traint en speelt zijn wedstrijden op het terrein van de Tubanters in Enschede. Op dezelfde velden werd de City League ook gespeeld.

Het doel van deze City League is om mensen kennis te laten maken met de sport. “Ik wist dat mijn huisgenoot deze sport al jaren deed. Nu kon ik eindelijk een keertje meedoen en erachter komen wat hij nou echt deed. Ik ben blij verrast hoe leuk de sport is”, deelt deelnemer van de City League Matthijs Bulsink. Of het toernooi een succes is moet nog blijken. “We hopen wel een aantal leden bij onze vereniging te krijgen. De afgelopen jaren was dit wel het geval”, zegt Meijer.

Frisbeeërs in actie Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Ultimate Frisbee

De sport ultimate Frisbee is een mix van verschillende sporten uitgeoefend met een frisbee. Het is een non-contact teamsport met als doel om de frisbee naar teamgenoten te gooien en deze in de eindzone van de tegenstander te vangen voor een punt. Spelers mogen niet lopen met de frisbee en moeten deze binnen 10 seconden passen. Het spel bevordert fair play en heeft geen scheidsrechter. “De problemen worden vaak door de spelers opgelost. Zo blijf je vriendelijk tegen elkaar”, aldus Meijer.

Cirkel Frisbee Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Studentenvereniging

De 19-jarige Connor Meijer uit Enschede speelt al jaren bij de vereniging die inmiddels al 33 jaar in Enschede zit. De Disc Devils begon ooit als een studentenvereniging die de sport uitoefende. Nadat er meer mensen van buiten de universiteit zich aanmeldden, besloot de club om een volwaardige vereniging te worden. "We houden nog steeds veel studenten van de universiteit. In andere landen is de sport ook groter, dus wanneer ze hier komen studeren, melden ze zich vaak aan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.