Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelo verlengt noodbevel tot vrijdagochtend: alleen Hammarby supporters welkom

Hammarby hengelo aankomst jordi heinen news united
Eerder vanmiddag werd een groep van zo'n 300 Hammarby-supporters weggestuurd uit Enschede.
Beeld: News United / Jordi Heinen

De gemeente Hengelo heeft het geldende noodbevel verlengd tot vrijdagochtend 08.00 uur. Alleen supporters van Hammarby zijn welkom in de binnenstad. Supporters van FC Twente en andere clubs zijn niet welkom. In Enschede is ook een noodbevel van kracht; daar mogen alleen Twente-supporters komen. De gemeente Hengelo wil voorkomen dat supportersgroepen met elkaar de confrontatie opzoeken in Hengelo.

Noodbevel verlengd

Het noodbevel is verlengd door locoburgemeester Gerard Gerrits van Hengelo. De maatregel geldt van 13.30 uur tot 08.00 uur vrijdagochtend en is van kracht in de Hengelose binnenstad. Alleen supporters van Hammarby zijn welkom in de binnenstad. Supportersgroepen van andere clubs mogen de Hengelose binnenstad niet in.

"Dit bevel is ook van toepassing op groepen die zich gedragen als voetbalsupporters en uit zijn op een gewelddadige confrontatie met andere voetbalsupporters", schrijft de gemeente. Ook in Enschede geldt een noodbevel; daar zijn alleen supporters van FC Twente toegestaan. Afgelopen nacht kondigde de gemeente Hengelo ook al een tijdelijk noodbevel af.

Geen aanhoudingen

Eerder vanmiddag werd een groep van zo'n 300 Hammarby-supporters weggestuurd uit Enschede. De groep supporters zijn toen op eigen initiatief naar Hengelo gereisd. Dat gebeurde onder begeleiding van de ME.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.