Verkeer
Stuur appje
Zoek

Meer inbraken in Twentse schuren, in Almelo grootste toename te zien

Boerderij vervallen
Schuur ter illustratie
Beeld: Twente FM

Sluit je schuur goed af, want je elektrische fiets, dure barbecue of gereedschap liggen dan niet veilig. In het eerste halfjaar van 2023 is er 246 keer ingebroken in Twentse schuren en garages. Dat is 60 keer vaker ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van de vergelijkingssite Independer op basis van politiecijfers.

In Twente steeg het aantal schuurinbraken met ruim 30 procent. Dat is een flinke stijging als je kijkt naar de landelijke toename van 8.9 procent. In Twente is in Almelo is de grootste toename te zien: daar zijn tot nu toe 50 huishoudens slachtoffer geworden van schuurinbraken. Dat is 17 keer vaker vergeleken met het eerste halfjaar van 2022. In Tubbergen is je schuur relatief zeer veilig; daar is nog maar een keer ingebroken dit jaar.

Goed afsluiten

Verzekeringsexpert bij Independer Michel Ypma adviseert om schuren en garages goed af te sluiten met fatsoenlijke sloten: “Verzekeraars vergoeden ook alleen als de ruimte goed is afgesloten. Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet.”

icon_main_info_white_glyph

Top drie Twentse gemeenten schuurinbraken

  • Almelo: 15 schuurinbraken per 10.000 huishoudens
  • Losser: 12,3 schuurinbraken per 10.000 huishoudens
  • Enschede: 10,5 schuurinbraken per 10.000 huishoudens

Inbraakpreventie

De politie Almelo waarschuwt via social media over een toename van inbraken tijdens de zomervakantie en geeft een aantal tips. Informeer bijvoorbeeld je buren dat je weg bent en vraag ze om op de voor- en achterdeur te letten. Snoei struiken in de voortuin zodat ramen en deuren goed zichtbaar zijn. Of installeer slimme gadgets zoals een deurbel met camera of tijdschakelaars. Als laatste is een lamp met sensor bij de voor- of achterdeur geen overbodige luxe. En zie je een verdachte situatie? Twijfel niet om 112 te bellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.