Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Straatfeest op elfde van de elfde’ in Oldenzaal: ‘Twentse aftrap van het carnavalsseizoen’

Carnaval oldenzaal
Beeld: rtvnot

“We hebben in Twente op de ‘elfde van de elfde’ nooit echt een straatfeest gekend. Het was altijd ’s avonds feest. Overdag gebeurde er niks.” Tijd voor verandering, vertellen Laurens Oude Elberink en Hugo Segerink bij Twente FM. Het wordt een straatfeest. Het thema is er al: ‘Iedereen is hetzelfde.’

Een aantal enthousiastelingen stak de koppen bij elkaar met de gedachte iets heel moois neer te zetten. Niet alleen voor Oldenzaal, maar voor de hele regio. “Dat moet toch lukken Twente”. De Oldenzalers trokken naar Den Bosch en Keulen om het straatfeest daar geregeld was.

Kleinschaliger

Zoiets in Oldenzaal zien de heren helemaal zitten. “Oldenzaal is een stukje kleiner dan deze plaatsen. Het zal kleinschaliger zijn, maar we kunnen wel groeien naar iets moois.”

De behoefte is er wel, denken ze. “Wat je ziet is dat er van hier bussenvol naar het zuiden van het land of naar Duitsland rijden, en de passagiers daar carnaval vieren. Als het daar kan, kan het hier ook.”

“Het is niet een Oldenzaals feest, het is een Twents feest”

Overdag

Het is niet een Oldenzaals feest, het is een Twents feest. We mikken zeker op heel Twente. De elfde november is een hele mooie dag om samen die aftrap te vieren, een Twentse aftrap van het hele carnavalsseizoen. Overdag, zodat de mensen ’s avonds bij hun eigen vereniging het aftreden en de opkomst van de nieuwe prins kunnen vieren.”

Palthetuin en Marktstraat

“We denken dat de Palthetuin, gecombineerd met de Marktstraat, uitermate geschikt is voor dit feest. Dat gaan we deels overdekken, en mooi aankleden. Dan hebben we één groot feestterrein met twee podia. Er is continue een programma op beide podia. We vragen voor de invulling van het programma ook de carnavalsverenigingen uit Twente.”
Daarnaast staat er een 11 kroegentocht op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.