Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gratis bezoek aan het Palthe Huis Oldenzaal voor basisschoolkinderen

Palthehuis
Beeld: Palthehuis

Deze zomer krijgen basisschoolkinderen uit Oldenzaal de unieke kans om een reis door de tijd te maken in het Palthe Huis, gelegen in het hart van de stad.

Het historische woonhuis in Oldenzaal biedt een onvergetelijke ervaring waarin kinderen kunnen ontdekken hoe het leven eruitzag in de 18e eeuw voor de familie Palthe. De geschiedenis komt tot leven in het goed bewaard gebleven huis.

Gouden speld

De jonge bezoekers kunnen zich vermaken met het oplossen van "Het mysterie van de Gouden Haarspeld" of een boeiende audiotour volgen. Het belooft een enerverende belevenis te worden", zo laat Daniella van der Stelt van het Palthehuis op Twente FM weten.

Naast het woonhuis van de familie Palthe zijn er ook andere bezienswaardigheden, zoals een stadspresentatie over het ontstaan van Oldenzaal en de beroemde stoel van Huttenkloas.

Op initiatief van de Stichting Oldenzaalse Musea wordt deze zomer het Palthe Huis gratis opengesteld voor alle basisschoolleerlingen van Oldenzaal. "De scholen in de regio hebben entreekaartjes ontvangen die ze kunnen uitdelen aan hun leerlingen. Vanaf deze week kunnen deze kaartjes worden ingeleverd bij de balie van het museum, waarmee de jonge geschiedenisontdekkers toegang krijgen tot dit bijzondere erfgoed" aldus van der Stelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.