Verkeer
Stuur appje
Zoek

Meer dan alleen joggen: SlowRun Almelo is in opmars

Whats App Image 2023 08 07 at 16 00 29 3
SlowRun Almelo tijdens een training
Beeld: Marleen Lesscher

Even een rondje hardlopen. Veel mensen trekken geregeld de hardloopschoenen aan om fit te blijven. In Almelo wordt er niet alleen hard gelopen maar kan je je ook opgeven om te SlowRunnen.

Marleen Lesscher uit Almelo heeft sinds april dit jaar een eigen SlowRun- club. “Maar het heeft niks met hardlopen te maken”, legt de coach uit. “Het gaat niet om hoe hard je kan rennen, het gaat veel meer over het samen naar buiten gaan.” Lesscher richt haar trainingen op vrouwen. De eerste cursus bestaande uit tien lessen heeft ze afgelopen zaterdag afgerond. “Ik had tien dames in de groep en zij waren zo enthousiast, dat zij nu allemaal blijven SlowRunnen.”

Samen zijn

Tijdens een SlowRun training gaat Lesscher een uur met de dames naar buiten. “SlowRunnen is een vorm van wat vroeger joggen was, ondersteund door powerwalken. Met een dribbel erin.” Toch is deze manier van bewegen niet het belangrijkste voor Lesscher tijdens de trainingen. “Het gaat om het samen zijn, de verbinding met elkaar en het luisteren naar je lichaam.”

Whats App Image 2023 08 07 at 16 00 29
Marleen Lesscher
Beeld: Marleen Lesscher

Meer dan alleen wandelen

Volgens Lesscher onderschatten mensen wel eens wat SlowRunnen precies is. “Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen het wandelen. We stoppen onderweg ook om te mediteren, te bewegen op muziek, een stukje yoga of andere oefeningen. Ik probeer te luisteren naar de behoeften van de groep.” Voordat de coach haar trainingen begint, bereidt ze thuis de vorm van de training voor maar toch merkt ze dat ze de geplande training vaak overboord kan gooien. “Ik luister naar waar de groep zin in heeft, dan kom ik er vervolgens thuis achter dat ik niks volgens mijn boekje heb gedaan”, lacht ze.

Nieuwe cursus

De afgelopen groep die bij Lesscher een cursus hebben gevolgd, hebben nu een abonnement bij haar afgesloten. “Na de tien lessen van de cursus wilden de dames blijven SlowRunnen. Ik geef drie lesmomenten per week. Het is niet verplicht om bij elke les te komen. Ze mogen gewoon aansluiten wanneer ze willen en wanneer het uitkomt.” In september begint Lesscher met een tweede cursus bestaande uit tien lessen. “Ik heb daar nog maar vier aanmeldingen voor maar ik hoop dat er daar nog meer bij komen. Het is gewoon nog een onbekende sport voor veel mensen.”

  • Whats App Image 2023 08 07 at 16 00 29 4
    SlowRun trainingen in Almelo
    Beeld: Marleen Lesscher
  • Whats App Image 2023 08 07 at 16 00 29 6
    SlowRun trainingen in Almelo
    Beeld: Marleen Lesscher
  • Whats App Image 2023 08 07 at 16 00 29 2
    SlowRun trainingen in Almelo
    Beeld: Marleen Lesscher
  • Whats App Image 2023 08 07 at 16 00 29 5
    SlowRun trainingen in Almelo
    Beeld: Marleen Lesscher

Verzoeken

Vanuit SlowRun Nederland heeft Lesscher al een paar mooie verzoeken gekregen. “Ik heb de vraag gekregen om ook SlowRun lessen te organiseren voor kankerpatiënten of mensen met het syndroom van Down. Dat zou ik uiteindelijk wel graag in de toekomst erbij willen doen. Maar het staat nog erg in de kinderschoenen, er wordt nog onderzoek naar gedaan.”

icon_main_info_white_glyph

SlowRun Almelo

Meer informatie over het SlowRunnen in Almelo: https://slowrun-almelo.nl/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.