Verkeer
Stuur appje
Zoek

Huis onbewoonbaar in Almelo door brand: 'Er is veel rook naar binnen gegaan'

20230811 brand Almelo Hendrick de Keyserstraat
De schade is zo groot, dat de woning voorlopig onbewoonbaar is
Beeld: News United / Floris Kayim

Aan de Hendrick de Keyserstraat in Almelo ontstaat in de nacht van donderdag op vrijdag een brand onder een overkapping. De gevolgen: één woning is voorlopig onbewoonbaar en de twee huizen ernaast hebben ook schade. De bewoners konden gelukkig op tijd de woning uit vluchten.

De overkapping zat aan de achterzijde van de woning vast. Daar ontstond de brand. Door de hitte sprongen alle ramen aan de achterzijde en sloeg de brand naar binnen. "Gelukkig konden we voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde dan één kamer", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Schadelijke stoffen

Omdat alle ramen gesprongen zijn, is er veel rook naar binnen gegaan. Hierdoor is de woning voorlopig onbewoonbaar. "Er zitten nog schadelijke stoffen zoals roetdeeltjes en koolmonoxide in de woning. Dat heeft wat dagen nodig. De woning is ook niet waterdicht door de gesprongen ramen. Er moet eerst grondig schoongemaakt worden en de ramen moeten hersteld worden", zegt de brandweer. De woningen ernaast hebben schade opgelopen, maar zijn nog wel bewoonbaar.

Geen brandstichting

De oorzaak van de brand is onbekend. Er is in geen geval sprake van brandstichting: "De politie ziet geen aanleiding om onderzoek te doen", zegt de woordvoerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.