Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ouders houden het niet droog tijdens waterfestijn voor kinderen in warme binnenstad van Hengelo

Met de temperaturen van vandaag kan een beetje verkoeling nooit kwaad. Op het burgemeester Jansenplein in Hengelo is daarom een groot waterfestijn georganiseerd. Er staan zwembadjes waar mensen waterballonnen en waterpistolen kunnen bijvullen, met de bedoeling deze in te zetten op een met pylonen afgebakend gebied voor watergevechten.

Ouders kijken vanaf een strandstoel tevreden toe hoe het kroost plezier maakt in de waterfonteinen op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. "Als de kinderen genieten, dan is voor ons ouders ook alles oké", zegt één van de moeders blij.

Zesde editie

Het is inmiddels de zesde keer dat het waterfestijn in de Hengelose binnenstad wordt georganiseerd. "We wachten altijd lang met de aankondiging van het feest omdat je natuurlijk wel zeker wilt weten dat het ook echt warm genoeg is", zegt één van de begeleiders op het plein. Ook hij is inmiddels behoorlijk nat want de kinderen sparen hem niet.

Ouders nat

Iedereen die langs loopt of fietst loopt het risico om nat gespoten te worden. Maar neem dat deze kleine kinderen maar eens kwalijk. In de kleine zwembadjes aan de rand van het plein kunnen de kinderen de waterpistolen vullen voor een volgende gevechtsronde. Opvallend dat het vooral de ouders zijn die het moeten verduren.

"Met deze kleine spuitmond kan ik om een hoekje spuiten", lacht Tessa ons toe. "Zo heeft mijn vader niet in de gaten dat ik op hem gericht heb."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.