Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe karateschool in Enschede opent bijna de deuren

Thumbnail 20230824 Persbericht DGMA Grand Opening Centrale Dojang Oliver en Johan bij de voordeur van de Centrale Dojang
Oliver de Guzman (l) en een collega bij de Dojang
Beeld: Oliver de Guzman

Het voelt als een droom die uitkomt voor de Enschedese Oliver de Guzman. Over precies een week opent hij de deuren van zijn eigen karateschool op een vaste locatie. “Het heeft heel wat voeten in aarde gehad en is een aanzienlijke investering, maar hiermee hebben we een fantastische locatie voor onze lessen.” Hij is trots dat zijn droom na ruim 18 jaar eindelijk in vervulling gaat.

Ruimte

De Guzman belooft alle ruimte en materialen voor alle aspecten van zijn trainingen. In de sportruimte is ook plaats voor ouders die hun kinderen opwachten na het sporten. “We bieden ook een veilige haven voor onze jeugd”, vertelt de Guzman. “Bij goed weer kan comfortabel buiten gezeten worden en voor de rest van het jaar is er binnen een gezellige loungeruimte.” Volgens de eigenaar van de karateschool is dat niet het belangrijkste: “Nog veel belangrijker zijn de twee afzonderlijke trainingsruimtes die alles bieden wat wij nodig hebben en voldoende ruimte geven voor onze groeiende gemeenschap.”

icon_main_info_white_glyph

Wat is een Dojang?

Een Dojang is een zaal waarin mensen kunnen oefenen in Koreaanse zelfverdedigingskunsten of andere soorten vechtsporten.

Meer dan alleen trainingsruimte

De Guzman traint mensen in Koreaans karate, zelfverdediging en de bevordering van fysieke en mentale gezondheid. De nieuwe Centrale Dojang in Enschede is ingericht om een inspirerende omgeving te bieden voor leerlingen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Naast de trainingen is er ruimte voor de jeugd om na schooltijd zelfstandig te komen trainen en er een fijne plek te hebben of hulp te krijgen bij hun huiswerk.

Opening

De opening van de Centrale Dojang begint op zaterdag 2 september om 12.00. Tijdens de opening kunnen gasten kennis maken met de leraren en de locatie. Ook zullen er demonstraties Tang Soo Do en Eskrima gegeven worden door de leerlingen. Vanaf 13:00 uur worden er workshops voor alle geïnteresseerden georganiseerd. Om 15.00 wordt de opening afgesloten met een hapje en drankje. Iedereen is welkom bij de opening.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

De nieuwe Dojang bevindt zich aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede. Voor meer informatie: https://dgma.nl/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.