Verkeer
Stuur appje
Zoek

Grote brand in flatgebouw na gasexplosie in Hengelo: twee gewonden naar ziekenhuis

In een appartementencomplex in Hengelo hebben donderdagnacht meerdere explosies plaatsgevonden. Deze explosies hebben geleid tot een grote brand in het complex. Twee personen zijn daarbij gewond geraakt. Volgens de brandweer gaat het mogelijk om een gasexplosie.

Gasexplosie

Buurtbewoners aan de Surinamestraat werden rond half 1 opgeschrikt door meerdere explosies. Volgens de brandweer gaat het vermoedelijk om een gasexplosie. Als gevolg daarvan brak er een hevige uitslaande brand uit in het flatgebouw, waarbij twee etages volledig in brand stonden. De hulpdiensten schaalden direct op: "Vanwege de intensiteit van de brand, mogelijke overslag en mogelijk meer explosies, heeft de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand/GRIP 1", meldt de brandweer.

icon_main_info_white_glyph

Wat is GRIP?

GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentenprocedure en is een protocol die de organisatie van hulpdiensten regelt bij grote incidenten. Er zijn vijf niveau's: GRIP 1 tot GRIP 5.

Traumahelikopter

Twee personen zijn gewond geraakt door de explosie en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter werd opgeroepen om assistentie te verlenen. Een derde persoon is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De brandweer is tot 02.00 uur bezig geweest met blussen.

De brand in Hengelo
Beeld: News United/Dennis Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.