Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Keep Them Rolling in St. Isidorushoeve: Een soort rijdend museum dat aan opmerkelijke eisen moet voldoen

Keep Them Rolling
Beeld: Daan Bomhof

“Het is een soort rijdend museum”, zegt Daan Bomhof, medeorganisator van Keep Them Rolling (KTR) in Twente. Het gehele weekend zijn er in St. Isidorushoeve bijzondere voertuigen te bewonderen. De tanks, vrachtwagen en auto’s uit de Tweede Wereldoorlog rijden door Twente en de Achterhoek. Maar de wagens moeten wel aan opmerkelijke eisen voldoen.

De voertuigen moeten een oorlogsproductie zijn en tussen 1935 en 1945 gebouwd zijn. Het kost de leden van KTR dan ook veel tijd en geld om de voertuigen in goede staat te behouden. “Er zijn wel bedrijven die repro body’s (omhulsels van een voertuig) van een willys jeep (Amerikaanse terreinwagen) namaken. Als je deze gebruikt dan mag je niet meer meerijden met Keep Them Rolling”, zegt Bomhof.

“Ik heb bijvoorbeeld onderdelen uit Canada.”

De leden halen daarom hun onderdelen uit de hele wereld. “Ik heb bijvoorbeeld onderdelen uit Canada.” Bomhof benoemd dat de vereniging wel steeds milder wordt, omdat onderdelen en voertuigen verdwijnen. Het wordt voor de leden daarom steeds lastiger om de juiste onderdelen te vinden. Toch weerhoudt dit mensen niet van deze tijdrovende hobby.

Grote tanks

“We verwachten zo’n 500 mensen en 280 tot 300 voertuigen”, zegt de voertuigenliefhebber. Het evenement vindt voor de 32ste keer plaats. Op 8, 9, 10 en 11 september staat St Isidorushoeve vol met zeldzame voertuigen. Het meest bijzondere is volgens Bomhof de 'tankrit' op zondag. “Er rijden een aantal grote tanks mee, dat is altijd spectaculair.”

Het evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats op het terrein van de motorclub HAMC in St. Isidorushoeve.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.