Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leerlingen Twickel College Hengelo hijsen Groene Vlag: 'We hebben zelfs een eigen moestuin'

Steeds meer scholen zien het belang in van duurzaam bezig zijn. Het Twickel College in Hengelo mocht woensdag letterlijk en figuurlijk de Groene Vlag hijsen. Dit betekent dat de school nu officieel erkend wordt als Duurzame School door de wereldwijde organisatie Eco-Schools. Naast alle feestelijkheden werd er door de leerlingen ook zwerfafval opgeruimd in het kader van World Cleanup Day, die komende zaterdag is.

Afval scheiden

Precies drie maanden geleden kreeg de school te horen dat ze de Groene vlag hadden verdiend. Dit dankzij twee behaalde certificaten op het gebied van afval scheiden en vergroening van het gebouw en de omgeving.

Eco-team

Om deze doelen te halen, heeft de school een Eco-team opgesteld, bestaande uit leraren en leerlingen die actief meedenken over het vergroenen van de school. Docent Manon Kruse is lid van dat Eco-team: "We hebben nu eindelijk speciale bakken om afval gescheiden in te zamelen. De leerlingen zijn echt bezig met nadenken over waar alle troep in moet, terwijl ze voorheen altijd alles op en rond hun tafel lieten liggen."

Stuk groener

Ook is het rondom de school een stuk groener geworden. "We hebben een moestuin aangelegd, waar scholieren actief bezig zijn met gezond eten en het verzorgen van de planten en gewassen. Ook hebben we nu een schooltuin en is de biodiversiteit verhoogd in en rondom school.’’

icon_main_info_white_glyph

Eco-Schools in Twente

In Twente zijn momenteel drie Eco-Schools actief. Naast het Twickel College zijn dit de twee vestigingen van het Zone.college in Enschede en Almelo. In totaal zijn er 59 duizend scholen die meedoen met het Eco-Schoolsproject, verspreid over 69 landen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.