Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nationale Kraanwaterdag in Denekamp: ‘Nederland heeft het beste en lekkerste kraanwater van de wereld’

Glas water
Op het Nicolaasplein in Denekamp wordt woensdag 27 september een drinkwatertappunt geopend
Beeld: MICHAEL TAVRIONOV VIA PIXABAY

“Hoe zuiniger je bent op je eigen gebied, hoe lekkerder je kraanwater is”, zegt woordvoerder van waterbedrijf Vitens Rik Dogger. Nederland telt tien drinkwaterbedrijven; dit jaar mag Waternet in Amsterdam de landelijke aftrap nemen voor de opening van de Nationale Kraanwaterdag op woensdag 27 september. Vitens organiseert de activiteiten op regionaal niveau dit jaar in Denekamp.

“Water uit de kraan, goed gedaan!”

“We willen graag de kinderen op de kinderopvang, BSO (Buitenschoolse opvang red.) en basisscholen stimuleren om kraanwater te drinken en ze uitleggen dat het de meest gezonde en duurzame dorstlesser is”, aldus Dogger over de promotie van het kraanwater, met dit jaar als thema: ‘Water uit de kraan, goed gedaan!’.

Interactieve lessen

Met deelname van de vijf Dinkellandse basisscholen wordt om negen uur ’s ochtends de dag geopend op het Nicolaasplein in Denekamp met de groepen 7 en 8, burgemeester John Joosten en topsporter Nicole Beukers (roeister).

Samen met vertegenwoordigers van Vitens wordt op het plein een nieuw drinkwatertappunt geopend, en wordt er gezamenlijk een dans uitgevoerd. Daarna gaan ook met de groepen 1 tot en met 6 de activiteiten verder op hun eigen school, met voorlichting en interactieve lessen over kraanwater.

Tiental productielocaties

“Ik denk dat als je in Denekamp een glas kraanwater drinkt het anders smaakt dan bijvoorbeeld in Zwolle. Dat heeft te maken met de bodem en wat daarin zit. Op de ene locatie moeten we er wat kalk bij doen en op een andere plek wat ijzer eruit halen."

"Daarom is Vitens ook een echt grondwaterbedrijf, waar bedrijven in het Westen hun drinkwater uit het oppervlaktewater halen”, verduidelijkt Dogger van Vitens, dat in heel Overijssel een tiental productielocaties heeft.

icon_main_info_white_glyph

Gemeente Dinkelland is een JOGG-gemeente

De gemeente Dinkelland is een JOGG-gemeente, (JOGG - Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) en lid van de landelijke stichting die eind 2014 is opgericht als opvolger van het Convenant Gezond Gewicht (2010-2014). JOGG wordt vooral gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.