Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

De Windroos Oldenzaal wint verkeersplein

Opening ANWB Verkeersplein SBO de Windroos, Oldenzaal.  opening door leerlingen Joey en Kaan met leerkracht Ilse Bult.  Op de achtergrond wethouder Maaike Rödel (geheel rechts), Frans Bisschop (r), directeur Gerard Wolbers (m) Rianne Koenjes (l) van ANWB
Beeld: ANWB

De Windroos in Oldenzaal is de winnaar geworden van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Overijssel.

Het ANWB Verkeersplein werd vrijdag feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen van speciaal basisonderwijs de Windroos in Oldenzaal.

icon_main_info_white_glyph

400 scholen

ANWB Verkeersplein is een initiatief van het ANWB Fonds. In totaal hebben bijna 400 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. In iedere provincie wordt één schoolplein door de ANWB omgetoverd tot een verkeersplein.

“Oefenen heel wenselijk”

“De Windroos is speciaal basisonderwijs en wonen onze leerlingen meestal wat verder weg. Voor onze kinderen is het oefenen in een veilige omgeving heel wenselijk”, zegt Ilse Bult. “Onze kinderen willen de lesstof auditief en visueel aangeboden krijgen en het ervaren in de praktijk. Velen zijn bang om te fietsen en ouders vinden dat ook spannend. Een verkeersplein is perfect om veel te oefenen”.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.