Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloërs zijn tevreden mensen: 'Waarom klagen? Als je dit leest, heb je toch niks te klagen?'

Klagen. Wij Nederlanders zijn er goed in. Terwijl we toch in een van de meest welvarende landen van de wereld wonen. In Hengelo gingen we de straat op met de Stelling van de Week: 'Ik heb iets om over te klagen'. En wat bleek? Hengeloërs zijn tevreden mensen.

Leed dichtbij

Geconfronteerd met de stelling geven de meeste geïnterviewden aan dat er altijd wel iets te klagen valt, maar of je dat dan ook direct moet doen, dat is de vraag: "Hoe goed we het hier ook hebben, sommige mensen willen altijd klagen. Er is veel ellende in de wereld, maar het leed dichtbij voelt altijd groter dan het leed veraf", aldus een filosofisch ingestelde mevrouw in De Telgen.

Lastig leven

Een dame voor de HEMA vindt dat mensen zich altijd de vraag moeten stellen of ze iets kunnen doen aan dat waar ze over klagen: "Zo ja, doe er dan wat aan. Zo nee, accepteer het dan gewoon, anders krijg je een wel heel lastig leven."

Schoolkinderen klagen uiteraard over de lange lesdagen: "Vandaag moeten we tot tien over drie naar school. Dat is toch verschrikkelijk!? Gelukkig hebben we nu een tussenuur."

Voetballen met opa

Een man in De Telgen heeft helemaal niks te klagen. Integendeel, hij glimlacht vertederd, terwijl hij Whatsapp opent: "Mijn dochter stuurde mij net een appje..." Hij toont het berichtje. Zijn dochter schrijft: 'Ik vraag Kjeld altijd als hij gaat slapen wat het leukste van de dag was. Hij zei gisteren: met opa voetballen'. Met een snik in z'n stem zegt de man: "Als je dat leest, heb je toch niks te klagen?"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.