Verkeer
Stuur appje
Zoek

Myrthe uit Almelo strijdt om titel Mrs Europe: ‘Top 10 gaat me sowieso lukken’

161123 mrs europe
Myrthe Entjes
Beeld: Myrthe Entjes

Daar waar Almeloërs in koud en grijs en grauw weer verkeren, zit de geboren Almelose Myrthe Entjes (35) in een zonnig Istanbul. Niet voor een vakantie, maar voor de Mrs Europe verkiezing. Entjes staat in de finale die op vrijdag 17 november plaatsvindt.

“Het is hartstikke leuk maar ook hartstikke spannend”, vertelt Entjes enthousiast over de verkiezing. “Daar waar iedereen Miss Universe kent, is dit de Mrs Europe verkiezing. Aan deze verkiezing mogen vrouwen boven de 25 jaar meedoen en mogen zij ook kinderen hebben. Net zoals ik”, legt de Almelose uit, die inmiddels woonachtig is nabij Rotterdam. Op dinsdag 14 november begon het evenement in Istanbul waar dertig landen aan deelnemen. “We zijn nu nog met een redelijk grote groep over, dus het is spannend wie er straks met de titel naar huis gaat”, zegt Entjes.

'Wat doe jij tegen geweld?'

Er zijn verschillende ‘rondes’ geweest met verschillende activiteiten waarop de Almelose beoordeeld is. “Er waren boot-parties maar ik werd ook beoordeeld op presenteren. Zo kreeg ik bijvoorbeeld ook de vraag: wat doe jij tegen geweld?” Dat was een makkelijke vraag om te beantwoorden voor Entjes. Het model is namelijk vrijwilligster bij Stichting Arosa aanpak huiselijk geweld in Rotterdam. “Ik help de stichting met spullen verzamelen voor vrouw en kind. Het is heel mooi om te doen. Als ik kinderen speelgoed mag geven, krijg ik een enorme lach terug alsof ik een wonder heb verricht. Dat is heel speciaal.”

Finale

Vrijdag 17 november is de finale en worden de finalisten beoordeeld op hun presentatie, hoe ze lopen en hun galajurken. Entjes heeft er zin in, maar voelt ook lichte spanning. “De hele dag is op de finaledag volgeboekt. Van voorbereiding tot in de make-up en natuurlijk uiteindelijk in mijn galajurk”, zegt de Almelose vrolijk. En hoe die jurk eruit gaat zien? “Daar ga ik nog niet al te veel over zeggen, maar ik kan wel verklappen dat hij helemaal bedekt is met diamantjes. Hij glinstert aan alle kanten. Ik voel me echt een prinses”, zegt ze lachend. Entjes schat haar kansen tot een mooi eindresultaat goed in. “Het is spannend, maar ik denk dat ik wel hoog ga eindigen. Ik weet zeker dat ik mijn presentaties goed heb gedaan. En, het valt me op dat een aantal dames veel cosmetische ingrepen heeft laten doen, dat heb ik zelf minder. We zullen zien waar het schip strandt, maar top 10 gaat me sowieso lukken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.