Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

'Beste Twentenaren...', twintig kerstboodschappen van ruim twintig bekende en minder bekende Tukkers

Het jaar loopt ten einde. Een jaar waarin er veel gebeurde. Op het gebied van de Nederlandse politiek (de val van een kabinet, twee verkiezingen en twee politieke aardverschuivingen), op het gebied van wereldrampen (aardbevingen in onder meer Turkije en Marokko) en oorlog (te veel) en vrede (te weinig).

Koning Charles en Jevgeni Prigozjin

In het Verenigd Koninkrijk (voor het eerst in 71 jaar) een nieuw staatshoofd en in Duitsland stopten ze met kernenergie, terwijl die energiebron in Nederland juist nieuw leven ingeblazen lijkt te worden. We leerden (of we dat nu wilden of niet) Jevgeni Prigozjin kennen (en even later was-ie dood) en hoorden de koning 'sorry' zeggen tegen de afstammelingen van tot slaaf gemaakten.

Fatbike en VanMoof

Verder waren er milieuvriendelijke mensen die zich met grote regelmaat vastplakten aan de A12, gaan mobieltjes op scholen in de ban en zien we de opkomst van de fatbike en de ondergang van VanMoof.

Pieter, Joseph en Erwin

In Twente (en Nederland) was er de opkomst van Pieter Omtzigt, werd Solar Team Twente weer eens tweede (ook heel knap!) en kregen beide clubs in het betaald voetbal een nieuwe trainer.

'Good goan!'

De nieuwsbrengers van 1Twente en Twente FM vroegen zo'n twintig Tukkers en Twentse instellingen die dit jaar in het nieuws waren of komend jaar waarschijnlijk in het nieuws zullen komen om hun kerstwensen. Die boodschappen komen voorbij in deze door Niels Wesselink gemonteerde video. Met uiteraard tot slot ook een groet van de redactiemedewerkers van TwenteFM en 1Twente:

'Iedereen fijne feestdagen gewenst en een gelukkig & gezond 2024! Good goan!’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.