Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Sander Schelberg: 'Maak van Hengelo een fijnere stad door in verbinding te blijven met elkaar'

210706 Sander Schelberg NIEUW Ernst Bergboer
Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo
Beeld: Ernst Bergboer/1Twente

Aan het begin van het nieuwe jaar komt Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo, traditioneel met zijn nieuwjaarsboodschap voor de inwoners van de stad. Schelberg blikt hierin ook terug op 2023, een jaar met hoogte- en dieptepunten.

“Hoogtepunt was toch wel de oplevering van ons nieuwe marktplein. Er ging een intensief traject aan vooraf, waarbij we samen met de stad uiteindelijk tot dit prachtige resultaat zijn gekomen. Een veelzijdig, duurzaam, groen en sfeervol plein, dat bij veel bezoekers in de smaak valt.”

Solidariteit

De burgemeester staat in zijn nieuwjaarsboodschap stil bij de oorlog in Oekraïne en de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië in februari 2023. “In onze stad wonen mensen met familie of bekenden in het rampgebied. Ik vond het bijzonder om te zien hoeveel inwoners hulp aanboden en inzamelacties startten. De solidariteit die vanuit de stad naar voren kwam, was hartverwarmend. Ik hoop dat u deze solidariteit ook dit jaar uitdraagt. Dat u blijft omzien naar de mensen om u heen. Naar de mensen die dicht bij u staan, maar ook naar mensen iets verder weg.”

“Veel mensen vinden dat de politiek te weinig luistert naar de samenleving. Daar moeten we ook als stadsbestuur oog voor blijven hebben.”

Burgerparticipatie

Schelberg hoopt dat de inwoners in 2024 de verbinding blijven zoeken met elkaar om zo van Hengelo een nog fijnere stad te maken voor iedereen. Hij trekt ook lessen uit de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen die zorgde voor aardverschuiving in het politieke landschap. “Veel mensen vinden dat de politiek te weinig luistert naar de samenleving. Daar moeten we ook als stadsbestuur oog voor blijven hebben. Vandaar in het nieuwe jaar weer veel aandacht voor participatie en het betrekken van inwoners bij het maken van gemeentelijk beleid.”

391550 radio nieuwjaarsreceptie
Lees ook
Gemeente Hengelo nodigt inwoners uit voor nieuwjaarsreceptie op 11 januari
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.