Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ridderorde voor carnavaleske kartrekker Herman Bodewes

Ridder Herman Bodewes
Burgemeester Patrick Welman verraste Herman Bodewes bij de opening van de carnavalshallen met een koninklijke onderscheiding.
Beeld: Geert Cox

Voor Herman Bodewes stond de officiële opening van de nieuwe carnavalshallen aan de Thorbeckestraat in Oldenzaal als voorzitter van de Stichting Huisvesting Oldenzaals Carnaval (SHOC) al roodomrand in z’n agenda. Het werd voor hem een dag met een totaal onverwachte gouden rand omdat burgemeester Patrick Welman hem afgelopen zaterdag de versierselen uitreikte behorende bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Herman Bodewes is als voorzitter van de stichting SHOC de grote kartrekker van de nieuwbouw van de Carnavalshallen. Vanaf het begin is hij nauw betrokken geweest bij het maken van de plannen, overleg met de gemeente, buurt en architect. Ook heeft hij geholpen bij het kiezen van het bouwteam en het benaderen van sponsoren en leveranciers. Velen zijn van mening dat de nieuwe hallen er niet gekomen zouden zijn zonder zijn enorme inzet.

Nieuwbouw carnavalshallen

Naast de verschillende feesten is de Grote Twentse Carnavalsoptocht de kers op de carnavalstaart. Het bouwen van de praalwagens voor deze optocht gebeurde tot 2022 in sterk verouderde hallen. Hallen die te klein waren en niet meer voldeden aan regelgeving. De Stichting Huisvesting Oldenzaalse Carnaval heeft aangegeven de hallen samen met de 6 betrokken Oldenzaalse carnavalsverenigingen (De Markloawen, Thijdarren, Oelewappers, Spanvöggel, Glasbloazers en de Blaanke Boeskeulkes) te willen vervangen door nieuwbouw. Een project waar ruim 1,2 miljoen euro mee gemoeid is.

Carnavalsloodsen geopend
Beeld: Geert Cox

Sporen ruimschoots verdiend

Herman Bodewes, sinds 1986 eigenaar van Shelter Storage b.v. te Oldenzaal, heeft zijn sporen ruimschoots verdiend op diverse terreinen binnen het carnaval in de Boeskoolstad. Hij zet zich er al een kleine 40 jaar op diverse terreinen en in verschillende functies belangeloos voor in. Zo was hij voor de Kadolstersmennekes o.a. muzikant bij de hofkapel, voorzitter van de Technische Commissie, Stadsprins (1999), secretaris van de Stadsprins (2017), lid van het bestuur, vicepresident en lid van de jubileumcommissie 66 jaar Kadolstermennekes. Op dit moment is hij is bij de vereniging voorzitter van het seniorenconvent ‘DeOetbloazers'.

Drijvende kracht

Burgemeester Welman prees de kersverse ridder als één van de drijvende krachten binnen het Oldenzaalse Carnaval. Iemand die zich vol passie inzet voor alle Oldenzaalse carnavalsverenigingen. “Dit maakt hem uniek. Hij denkt met iedereen mee en draagt daar waar het nodig zijn steentje bij. Zijn pragmatische instelling, vasthoudendheid en zijn niet aflatende enthousiasme worden geprezen. Hij staat bekend als een verbinder maar ook als iemand die achter de schermen heel veel werk verzet. Kortom: een inspiratiebron voor velen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.