Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo opent verkiezing voor nieuwe stadsdichter; wie volgt Wouter Munsterman op?

240419 wouter munsterman ARJEN WAANDERS
Precies een maand geleden nam Wouter Munsterman na 2,5 jaar afscheid als stadsdichter van Hengelo. Wie volgt hem op?
Beeld: ARJEN WAANDERS / 1twente

Op vrijdag 19 april nam Wouter Munsterman na 2,5 jaar afscheid als stadsdichter van Hengelo. Dat deed hij met de presentatie van een muurgedicht in de fietskelder onder de markt. Vandaag heeft de Stichting Hengelo Leest de verkiezing voor z'n opvolger geopend. Kandidaten kunnen zich tot en met zaterdag 15 juni aanmelden.

Iedereen die kans wil maken op deze erebaan moet woonachtig zijn in Hengelo en binnen nu en een maand een gedicht aanleveren met als thema 'Hengelo'. Dat gedicht moet vergezeld gaan van nog eens vijf andere gedichten, waaruit het 'vakmensschap' van de kandidaat moet blijken. Plus een motivatie waarom hij of zij de nieuwe stadsdichter van Hengelo moet worden.

240419 wouter munsterman ARJEN WAANDERS
Lees ook
Vertrekkend stadsdichter van Hengelo Wouter Munsterman: 'Dingen kunnen ook heel mooi uit de hand lopen'

Een stadsdichter dient actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in Hengelo op toegankelijke wijze te kunnen voorzien van een dichterlijke kanttekening. Hij of zij zal de komende twee jaar minimaal acht gedichten over de gemeente Hengelo schrijven, waarvan een aantal in opdracht.

Hengelo in stukjes

Daarnaast staat het de dichter vrij om zelf projecten van de grond te tillen. Zo wijdde Wouter Munsterman een groot deel van z'n tijd als stadsdichter aan het bezingen van alle 62 Hengelose buurten. Die gedichten werden gebundeld in het boek 'Hengelo in stukjes'. Met daarbij 62 foto's van Erna ter Haar.

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Het volledige reglement voor het stadsdichterschap en de verkiezing van dit jaar wordt op aanvraag per mail toegezonden. Daarin ook informatie over de vergoeding die tegenover het ambt staat. Info: [email protected]

De inzendingen van de kandidaat-stadsdichters voor de periode 2024-2026 worden beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige jury. Deze jury krijgt alle inzendingen anoniem voorgelegd en zal daaruit drie mogelijke kandidaten nomineren. Op een vooraf aangekondigd moment stellen genomineerden zich voor aan de jury en zal er een keuze worden gemaakt. In september wordt de nieuwe stadsdichter officieel aangesteld door de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.