Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Opnieuw ophef over beoogd parkeerterrein voor supermarkt in Oldenzaal

Parkeerplaats Jumbo Kuipers
Op het terrein waar 36 parkeerplaatsen moeten worden gerealiseerd voor supermarkt Jumbo Kuipers komt eerst nog een portocabin voor kiosk Ome Toon. Kiosk Ome Toon, nu nog gevestigd aan de Spoorstraat, verhuist op korte termijn naar een tijdelijke, mobiele verkoopplek op het beoogde parkeerterrein bij Jumbo Kuipers.
Beeld: Twente FM

Het al tijden braakliggende terrein aan de Glindestraat in Oldenzaal, waar 36 parkeerplaatsen moeten komen voor supermarkt Jumbo Kuipers, zorgt opnieuw voor ophef. In de buurt, maar ook in de politiek. Nu gebleken is, dat er een vergunning is verleend voor het plaatsen van een portocabin voor de verkoop van tabakswaren, zit bijvoorbeeld de WG-fractie met een aantal ‘brandende vragen’ over deze kwestie.

Gemoederen leken bedaard

De plek is zo beladen, omdat voor de aanleg van de parkeerplaatsen 4 sociale huurwoningen moesten worden gesloopt. Daar bestond destijds veel weerstand tegen, zowel in de buurt, als in de politiek. Nadat onlangs het bestemmingsplan voor (ver)nieuwbouw van de supermarkt, verkeersafwikkeling en aanleg van de parkeerplaatsen werd vastgesteld, leken de gemoederen definitief bedaard.

Tabak in plaats van auto’s

Nu laait de discussie over deze plek echter opnieuw op, omdat een omgevingsvergunning is verleend voor de plaatsing van een portocabin van waaruit Tonnie Stinenbosch gedurende 2 jaar tabakswaren kan verkopen. Op dit moment runt Stinenbosch zijn nering nog vanuit kiosk Ome Toon aan de Spoorstraat.

Waarom ‘enorme haast’?

De WG-fractie vraagt zich nu af waarom er zo’n ‘enorme haast’ is gemaakt met het verlenen van de vergunning, zodat Stinenbosch nog voor 1 juli met zijn kiosk kan verhuizen naar een mobiel verkooppunt op het beoogde parkeerterrein. Maar ook, of er mogelijk een verband bestaat met het feit dat Jumbo Kuiper per 1 juli geen sigaretten, shag en andere rookwaren meer mag verkopen…

Onderdeel van een ‘deal’?

Dat er een ‘nauw verband’ bestaat tussen beide zaken, leidt de WG-fractie af uit het feit dat er sprake is van een overeenkomst die er in voorziet dat Stinenbosch zijn nering definitief kan voortzetten vanuit een woning naast de ingang van Jumbo Kuipers, zodra de verbouwing van de supermarkt gereed is.

‘Is dit geen uitbreiding?’

Dit roept weer nieuwe vragen op bij de WG-fractie. Bijvoorbeeld, of het plaatsen van de portocabin voor maximaal 2 jaar betekent dat de 36 parkeerplaatsen pas kunnen worden aangelegd als ‘Ome Toon’ definitief z’n intrek kan nemen in de woning naast de ingang van de supermarkt. In het verlengde hiervan vraagt de WG-fractie zich af of er met dit alles feitelijk geen sprake is van uitbreiding van de supermarkt. Zorgen daarover werden tijdens de behandeling van het bestemmingsplan rond de supermarkt door verschillende fracties geuit. Waarop wethouder Christenhusz klip en klaar liet weten dat ‘de max’ wel is bereikt. De ‘brandende vragen’ van de WG-fractie komen woensdagavond aan de orde tijdens het Vragenuurtje in de (uitgestelde) raadsvergadering.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.