Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kunst Punt Almelo verbreedt horizon met Twentse exposanten: ‘Soms moet je grenzen verleggen’

Evan van de Burgt
Eva van de Burgt (Hengelo) is een van de drie Twentse exposanten in Kunst Punt Almelo
Beeld: Jan Hooftman

Bij Kunst Punt Almelo laten de kunstenaars zich niet meer gek maken. Ze zijn inmiddels gewend aan hun nomadenbestaan. In december loopt het 2-jarige huurcontract Grotestraat 37 af en pakken ze hun boeltje weer op. Waar naartoe is nog niet bekend. Tot die tijd wordt er gewoon geëxposeerd.

Zoals de komende maand met drie nieuwe exposanten. Die nu overigens eens niet uit Almelo afkomstig zijn. Wel hebben Hans Jansen (Vriezenveen), Eva van de Burgt (Hengelo) en Alex Soepboer (Enschede) elk hun linkje met Almelo. Kunst Punt Almelo werd twee jaar geleden opgericht door en voor Almelose kunstenaars. Die sloten zich als donateur en dragen zo de vaste kosten van de galerie. Met succes. Want de teller staat inmiddels ergens rond de 10.000 bezoekers.

Over de stadsgrens

Mede-initiatiefnemer Joke van Dijk van Kunst Punt Almelo vindt dat je af en toe ook grenzen moet kunnen verleggen. ”Dat doen we om te beginnen met een expositie van drie Twentse kunstenaars die geen inwoner van Almelo zijn." Hans Jansen en Eva van de Burgt zijn overigens geen onbekenden voor de stad. “Hans kennen we al jaren van het modeltekenen in het Kreatief Centrum bij Hof 88 en hij was in het verleden actief in het kunstenaarscollectief BAK in de Doelenstraat. Eva van de Burgt woonde tot voor kort in Almelo en deed in 2021 mee met de Atelierroute. Zij is naar Hengelo verhuisd. Beide komen zo af en toe nog buurten in het Kunst Punt.”

Eva van de Burgt kunstenares uit Hengelo
Beeld: Jan Hooftman

Randy van Lingen

Het werk van Alex Soepboer is voor Van Dijk nog een verrassing. ”Alex is goed bevriend met de Almelose kunstenaar Randy van Lingen: ”Een paar jaar geleden heb ik tegen Alex gezegd dat hij zijn werk moet gaan exposeren. Vorig jaar stond hij in het Volkspark Enschede. Hij maakt prachtige tekeningen en beelden.”

“We hebben hier in korte tijd hele mooie dingen kunnen doen en wisten dat we ook een keer weer moesten vertrekken”

Hubert van Mastrigt laat weten dat ze bij Kunst Punt Almelo de komende zes maanden gewoon doorgaan waarmee ze bezig zijn. Ofschoon er veel energie in de galerie is gestoken en deze na twee jaar alweer het veld moet ruimen, zien de verzamelde kunstenaars het volgen bestuurslid en fotograaf Van Mastrigt niet als vergeefse moeite. ”We hebben hier in korte tijd hele mooie dingen kunnen doen en wisten dat we ook een keer weer moesten vertrekken. Het bestuur is inmiddels bezig met een nieuw onderkomen. Niets is nog zeker, maar we zijn positief gestemd.”

Opening

De expositie met Twentse kunstenaren bij Kunst Punt Almelo aan de Grotestraat 37 wordt zaterdag om 15 uur geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.