Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo's PVV-kamerlid Jeanet Nijhof voelt zich als een vis in het water in Den Haag, maar ambieert 'absoluut geen ministerspost'

Het Hengelose PVV-raadslid Jeanet Nijhof combineert sinds eind vorig jaar een lidmaatschap van de Hengelose gemeenteraad met een zetel in de Tweede Kamer. Verslaggever Bouwien Rutten sprak Nijhof deze week op een boerderij in het Twentse. Daar liet de portefeuillehouder landbouw van de PVV in Den Haag weten niet in te zijn voor een functie als minister van landbouw.

"Nee, absoluut niet! Ik ben en blijf volksvertegenwoordiger en ambassadeur van de landbouw en visserij in het algemeen en deze regio in het bijzonder."

Het bevalt Jeanet Nijhof goed in Den Haag: "Ik vind het geweldig om Twente daar te vertegenwoordigen. Voel me er als een vis in het water en vind het een voorrecht om na dertien jaar portefeuillehouder landbouw in de provinciale staten van Overijssel geweest te zijn dit pakket nu op nationaal niveau voor alle boeren en vissers van Nederland op te pakken."

Jeanet Nijhof PVV
Lees ook
Twentse politici op weg naar het Binnenhof: Jeanet Nijhof (PVV)
icon_main_info_white_glyph

Zes Tukkers in de Tweede Kamer

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van november 2023 spraken we met negen Twentse Kamerkandidaten over hun kans op een plekje in Den Haag. Zes streekgenoten wisten een zetel te veroveren in de Tweede Kamer, onder wie Jeanet Nijhof-Leeuw van de PVV.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.