Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dick Schoof groeide op in Hengelo, maar hoe goed kent de Hengeloër onze nieuwe premier?

Op Lyceum De Grundel in Hengelo weten ze inmiddels wel wie Dick Schoof is, onze nieuwe premier. De secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid ging er naar de middelbare school, net als Pieter Omtzigt zo'n 15 jaar later. Op straat in Hengelo is de naam inmiddels wel bekend en de meeste mensen die we spreken zijn er zelfs trots op dat een oud-Hengeloër het ambt van minister-president gaat vervullen.

"Ik kende Dick Schoof nog niet, maar ik heb wel vertrouwen in hem als premier. Als hij de mensen bij elkaar kan houden, dan heeft-ie mijn zegen", aldus een man met donkere brillenglazen.

De meeste mensen op straat, hoeven zich niet achter de oren te krabben. Ze hebben de naam inmiddels gehoord of over hem gelezen in de de krant. "Hij heeft bij de AIVD gewerkt, dus het zal vast goedkomen", aldus een mevrouw in een spijkerjasje.

“Voor ik ga googelen wil ik eerst zeker weten of-ie het wordt. Is het inmiddels zeker?”

Een meneer in een beige jasje vindt het 'spannend dat een oud-Hengeloër deze belangrijkste taak van het land gaat vervullen': "Ik hoop dat-ie het goed doet en verder moeten we maar afwachten."

Verleden

Een mevrouw met een leren jasje heeft de naam horen vallen, maar heeft zich nog niet in Dick Schoofs achtergrond willen verdiepen: "Het wisselt zo snel, die namen. Ik heb genoeg te doen, dus voor ik ga googelen wil ik eerst zeker weten of-ie het wordt. Is het inmiddels zeker?"

En dan met een geheimzinnige blik: "Ik heb al wel gelezen dat het misschien een beetje spannend is, omdat ie een verleden zou hebben..."

240528 directeur generaal dick schoof RIJKSOVERHEID
Lees ook
De Hengelose roots van beoogd premier Dick Schoof: 'Bij thuiskomst zag ik allemaal gemiste oproepen en appjes'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.