Verkeer
Stuur appje
Zoek

Woning achter station in Hengelo gesloten na drugsvondst

240530 pand gieskesstraat2 EMILE
Een woning aan de Gieskesstraat is voor drie maanden gesloten vanwege een drugsvondst.
Beeld: 1twente

Een woning aan de Gieskesstraat in Hengelo is op last van burgemeester Sander Schelberg voor drie maanden gesloten. Bij een politie-inval is er volgens de gemeente een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De komende drie maanden mag niemand het pand meer betreden.

Burgemeester Sander Schelberg wil met de sluiting een signaal afgeven dat drugshandel niet wordt getolereerd: “Dit is niet alleen onacceptabel, maar vormt ook een ernstige inbreuk op de openbare orde en veiligheid. Het leidt tot een onveilige woon- en leefomgeving.”

Strafrecht en bestuursrecht

In de gemeente Hengelo wordt er bij de bestrijding van drugscriminaliteit een combinatie toegepast van zowel strafrecht als bestuursrecht. Naast dat een rechter iemand gevangenisstraf kan opleggen, heeft de burgemeester de mogelijkheid om woningen te sluiten. Ook kunnen er dwangsommen worden opgelegd door de gemeente.

'Afnemers benaderen'

De Hengelose politie benadert bij deze aanpak ook de afnemers van de drugs. “Door de afnemers te benaderen, halen we hen enerzijds uit de anonimiteit en kunnen we hen anderzijds doorverwijzen naar hulpverleners”, zegt Eddy Bennink van de Hengelose politie. Dit doen zij bijvoorbeeld door een bulk-sms naar alle telefoonnummers van afnemers die in de telefoon van de dealer staan.

240206 Politieman 1 TWENTE
Lees ook
Hengelose wijkagent bedenkt werkwijze om te voorkomen dat kwetsbare mensen verder afglijden in de criminaliteit
240530 pand gesloten EMILE
Burgemeester Sander Schelberg wil met de sluiting een signaal afgeven dat drugshandel niet wordt getolereerd.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.