Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Groen licht voor bestemmingsplan Drieëenheidkerk in Oldenzaal, maar gesprek met de buurt gaat door

Drieeenheidkerk 1 1
Nu er groen licht is voor het bestemmingsplan, kan de projectontwikkelaar door met het plan voor appartementen en een commerciële ruimte in de Drieëenheidkerk.
Beeld: Redactie Twente FM

Na een nogal tumultueus verlopen Politiek Forum was het de vraag of de bestemmingsplanwijziging rond de Drieëenheidkerk in Oldenzaal ongeschonden door de gemeenteraadsvergadering kon worden geloodst. Dat lukte uiteindelijk wel, mede doordat wethouder Christenhusz ter elfder ure nog een ‘verhelderend’ gesprek had gevoerd met omwonenden die zich onvoldoende gehoord voelden. Ten overstaan van de raad sprak de wethouder deemoedig een ‘mea culpa’ uit over de gebrekkige communicatie.

Vragen, twijfel, aantijgingen

Doordat omwonenden en belanghebbenden zich niet gehoord en serieus genomen voelden, liepen de emoties tijdens het Politiek Forum hoog op. Pas tijdens die vergadering kregen vijf insprekers en een volgepakte publieke tribune antwoorden op de ingediende zienswijzen. Wat leidde tot veel vragen, verwarring, twijfel en zelfs (ongefundeerde) aantijgingen over het aantal parkeerplaatsen en de verkeersveiligheid in de buurt meer in het algemeen.

Kou deels uit de lucht

Tijdens een gesprek van wethouder Christenhusz met omwonenden – twee dagen voor de raadsvergadering – kon een groot deel van de kou uit de lucht worden gehaald. Het gesprek bood volgens de wethouder voldoende aanknopingspunten om samen met de buurt te kijken naar ‘oplossingsrichtingen’. Christenhusz deed de harde toezegging aan de raad dat er met de omwonenden nog verdere intensieve gesprekken zullen worden gevoerd om tot een breed gedragen plan van aanpak te komen. Waarbij ook naar de verkeersveiligheid in de buurt meer in het algemeen zal worden gekeken.

‘Structureel probleem’

Voor een meerderheid van de raad was die toezegging voldoende om in te stemmen met de wijziging van het bestemmingsplan rond de Drieëenheidkerk, waarin appartementen en een commerciële ruimte worden ondergebracht. Dat gold niet voor de fracties van Solidair Oldenzaal en D66. Met name Rutger Bouwman van SO legde de vinger op de zere plek in dit dossier: gebrekkige communicatie van de gemeente richting inwoners. Volgens Bouwman was dit al de derde keer dit jaar. “Dan kunnen we spreken van een structureel probleem.” Voor wethouder Christenhusz aanleiding om in elk geval voor deze kwestie het boetekleed aan te trekken. “We hadden wel wat pro-actiever kunnen handelen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.