Verkeer
Stuur appje
Zoek

Deel tegels Hengelose Velourstunnel weggehaald: vocht zorgt voor problemen

  • Velourstunnel 1twente
    Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente
  • Velourstunnel 2 1twente
    Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

De gemeente Hengelo gaat een deel van de tegels bij de Hengelose Velourstunnel weghalen. Door vochtvorming achter de tegels laten ze los. De tegels buiten de tunnel worden weggehaald, de tegels in de tunnel blijven. Maandagmorgen is begonnen met de werkzaamheden.

De afgelopen anderhalf jaar lieten steeds meer tegels los aan de wanden van de Velourstunnel, vooral de afgelopen maanden ging het hard. Geregeld lagen er kapotte tegels op de stoep. “Het is een hele tijd goed gegaan, maar nu laten ze al een tijdje los”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Eerder dit jaar liet de gemeente weten onderzoek te doen of werkzaamheden noodzakelijk waren en dat blijkt nu het geval. Aan de buitenkant komen er geen nieuwe tegels voor terug. De muren worden tijdens de werkzaamheden gladgestreken.

Muur medium velourstunnel tegels 2023
Lees ook
Tegels Velourstunnel in Hengelo laten los: gemeente zoekt uit of werkzaamheden nodig zijn

Werkzaamheden duren weken

In 2009 werden de blauwe en witte tegels aangebracht in en rondom de tunnel. In 2021 begonnen de eerste tegels los te raken. Het is niet de eerste Hengelose tunnel die wordt ‘onttegeld’: vorig jaar werden de tegels in de Amerikatunnel, op de grens met Borne, om dezelfde reden al verwijderd. Daar moest de tunnel twee weken dicht voor het karwei. Volgens de gemeente Hengelo duren de werkzaamheden bij de Velourstunnel, afhankelijk van het weer, ongeveer vier à vijf weken.

Het verkeer wordt nauwelijks gehinderd; alleen voetgangers moeten even oversteken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.