Verkeer
Stuur appje
Zoek

Huurder aangehouden voor verbergen lijk Oldenzaal: "Het is mogelijk familie"

De huurder van het huis aan de Berkstraat in Oldenzaal, waar gisteren een stoffelijk overschot werd gevonden, is aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van deze persoon. De politie verdenkt hem ook van het verbergen van het lichaam. "Op dit moment worden meerdere scenario’s onderzocht, waaronder het scenario dat er sprake is van een geweldsmisdrijf", bevestigt de politie.

Het ontzielde lichaam dat nog niet geïdentificeerd kan worden, is mogelijk een familielid van de aangehouden man. Dat melden meerdere bronnen aan Oost Nieuws. Het zou gaan om de tante van de aangehouden huurder.

"De identiteit van de aangetroffen persoon is nog niet vastgesteld", zegt woordvoerder Chantal Westerhoff. "Ook daar richt het onderzoek zich op. Verder doen we buurtonderzoek en is de betreffende woning verzegeld omdat het een plaats is waar onderzoek wordt gedaan."

Tante en drugs

De tante zou volgens kennissen van de huurder al maanden in het huis verblijven, dat dus gehuurd wordt door de verdachte. De verdachte zelf kwam er nauwelijks, omdat hij volgens kennissen problemen had met de huurbaas. De afgelopen tijd sliep hij in zijn auto en af en toe bij een vriendin. Beiden zouden problemen hebben met het gebruik van alcohol en drugs.

Een van zijn kennissen was drie maanden geleden nog in het pand. "Toen waren hij en zijn tante daar nog samen. Er was toen niets geks aan de hand. Toen ik gisteren zag dat hij was aangehouden, dacht ik: dan moet zijn tante in de woning liggen.'"

Volgens een van de buren is de tante eerder uit een andere woning in Oldenzaal geplaatst en zodoende in de Berkstraat terechtgekomen. "Waarom zij daar uit haar woning is geplaatst weet ik niet", zegt een omwonende. "Maar ik zag al tijden niet of nauwelijks beweging rondom het huis."

Het lichaam van de overleden persoon werd gistermiddag in vergaande staat van ontbinding door hulpdiensten gevonden. Daarom is het moeilijk vast te stellen wie de persoon is en hoe deze is overleden. Het onderzoek van de forensische opsporing gaat daarom nog wel even duren.'

De huurder werd gisteren aangehouden voor belediging van agenten toen hij de plaats delict wilde betreden. Hij zou een middelvinger hebben opgestoken naar agenten, nadat hem geweigerd was de woning binnen te gaan.

Oldenzaal 20240602 02
Lees ook
Lichaam aangetroffen aan de Berkstraat in Oldenzaal

Of de huurder wist dat er een overleden persoon in zijn gehuurde woning lag en wanneer hij zelf voor het laatst in het pand is geweest, blijft voorlopig onduidelijk. De man is vanochtend door de politie vrijgelaten voor de belediging, maar daarna direct weer aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van het stoffelijk overschot en het verbergen ervan.

De politie roept op om tips te delen. "We vragen mensen die meer weten van deze situatie, en die wij nog niet gesproken hebben, om zich bij ons te melden", zegt Westerhoff. "Dit kan via 0900 8844 of anoniem via meld misdaad anoniem 0800 7000."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.