Verkeer
Stuur appje
Zoek

Een kerkdienst in het Twents, in Saasveld gebeurt het: 'Het komt anders binnen dan in het Nederlands'

In Fleringen gebeurde het al eerder en daar was een groot succes: een kerkdienst in het Twents. Nu staat er ook een speciale kerkviering in streektaal op de planning in Saasveld. Aankomende zaterdag (8 juni) is er een dienst in de moodersproak met kerkliederen, bijbelverhalen en een lezing.

Het plan om een Twentse kerkdienst te doen was er al langer in Soasel. “We wilde het al een jaar doen. Puur omdat het ons leuk leek", vertelt Jos Oosterik, initiatiefnemer van de viering in de moodersprak. “Uiteindelijk is het idee voorgelegd bij het betstuur en die waren enthousiast. Toen is alles in gang gezet.”

Uit volle borst

"Twents is natuurlijk de taal waar mensen hier in de regio mee zijn opgegroeid", vertelt Ivonne Koenders, initiatiefnemer van de viering in de moodersprak. Door alles in het Twents te doen spreek je een heel ander publiek aan. Het komt dichterbij en het komt anders binnen dan als het in het Nederlands is. We verwachten dat iedereen uit volle borst meezingt."

Anders staan

Of de dienst in Saasveld net zo goed in de smaak valt als in Fleringen is nog afwachten, maar er is goede hoop. "We verwachten minimaal honderd mensen. Laat iedereen maar komen. Er is plek genoeg en anders kunnen er altijd mensen nog staan. Het liefst altijd meer mensen."

icon_main_info_white_glyph

De Twentse viering in Saasveld

De viering is zaterdagavond 8 juni om 19:30. Het vindt plaats in de tuin achter R.K. Plechelmuskerk in Saasveld. Bij slecht weer is de viering in de kerk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.