Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ukeleles, monologen en de winnaar van Kunstbende Overijssel bijten spits af tijdens de Week van de Amateurkunst bij 1Twente

Tn dag01 WAK
Beeld: 1Twente

In de Enschedese Week van de Amateurkunst speelt de lokale omroep 1Twente ook een rol van betekenis. Van 3 tot 6 juni zijn er vier livestreams van een uur waar zowel theater en muziek aan bod komen. In Studio Balengebouw bijten maandagavond Dani Zwiers, 20ers aan Z en de UkuSingers Enschede het spits af.

Dani Zwiers

De winnaar van Kunstbende Overijssel in de categorie muziek trapte de uitzending af met het nummer Spiegel. “Het nummer gaat over de spiegel die wij ons zelf voorhouden. En de imperfecties van een mens”, aldus Dani Zwiers. Hij won naast de categorie muziek ook het theatergedeelte van Kunstbende Overijssel met zijn theaterduo Noëmi & Fokke.

Zwiers is geboren in Kampen en ziet de boekingen toenemen door zijn winst bij Kunstbende Overijssel. Hij krijgt daardoor ook coachingtrajecten en mag zich gaan richten op de finale van Kunstbende in De Melkweg in Amsterdam op 29 juni.

Twintigers aan Z

Theatergroep Twintigers aan Z richt zich specifiek op jongvolwassenen tussen de twintig en dertig jaar oud. Speelsters Marieke Nobbe en Miron Meen spelen in de uitzending van de Week van de Amateurkunst een aantal monologen uit hun nieuwe voorstelling.

De voorstelling zou in het Vestzaktheater in Enschede worden opgevoerd, maar dat kon niet doorgaan. “Een speelster werd ziek. Daar konden we niets aan doen”, vertelt Meen. De voorstellingen worden nu gespeeld op 2 en 3 november.

UkuSingers Enschede

De UkuSingers Enschede is een groep ukelelespeelsters onder leiding van de Enschedese Jannina Stopperka. “Ik ben jaren geleden met deze groep begonnen, maar door Corona kon ook veel niet doorgaan”, zegt zij. “Nu repeteren we elke maand één keer. Dit de eerste keer dat we onze ukelele-muziek ten gehore brengen.”

De groep zoekt nog wel naar nieuwe aanwas. “We zoeken actief naar mensen die één keer in de maand mee willen spelen.” Bij de UkuSingers Enschede doen alleen maar vrouwen mee”, aldus de muziekcoach. “Het is een iets makkelijker instrument om te bespelen. Je hebt er niet bijzonder veel kracht voor nodig zoals bij een gitaar.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.