Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van beginners tot ervaren muzikanten: dit was dag twee van de Week van de Amateurkunst bij 1Twente

Tn zonder overlay wak dag 2
Beeld: 1Twente

De Week van de Amateurkunst bij 1Twente raast in rap tempo voorbij en dat betekent dat we al bijna halverwege zijn met het muziek- en theaterprogramma. In de uitzending zijn onder andere de leerlingen van Kottenpark te gast met hun muziekafdeling. Naast de twee grote bands is er ook ruimte voor Nederpop en Country van Amalie en JustUs.

Kottenpark Muziek

De aftrap wordt gedaan door de leerlingen van de Kottenpark muziekklassen. Zowel de onderbouw en bovenbouw komen aan bod. “Kottenpark Muziek is een soort stroming die je kunt kiezen bij ons op school”, vertelt leerling van het Kottenpark Luuk Scheepstra. De jonge Enschedeër speelt gitaar en krijgt daarbij ondersteuning. Er worden ook lessen gegeven op allerlei verschillende instrumenten en over muziekstromingen”, aldus Scheepstra. “Iemand bij ons op school krijgt les op de marimba.”

Als tweede is de bovenbouw van Kottenpark Muziek aan de beurt. Zij doen mee met hun Bobopro (Bovenbouw productie). Dit traject is ontwikkeld om zo leerlingen zelf bezig te laten gaan met muziek. Zij mogen de muziek uitkiezen die ze repeteren en daarna uitvoeren.

Amalie

De Enschedese singer-songwriter Amalie neemt het publiek in Studio Balengebouw bij de hand met haar eigen geschreven Nederlandse liedjes. De stap van het Engels naar het Nederlands is een grote, maar ze is tevreden. “Ik kan mij slecht uitdrukken in het zingen van Engelse liedjes. Dat lukt in het Nederlands beter”, vertelt Amalie. “Ik zing vooral over dingen die ik meemaak en in het Nederlands kan ik mensen raken.”

Tijdens de Week van de Amateurkunst is Amalie ook te zien en te horen op het kunstevenement Kunst in het Volkspark. Ze zingt met een ander. “Dan zingen we covers en wat eigen werk.” Daarnaast is ze donderdag ook te zien in een zangcompetitie van Metropool.

JustUs

Het Enschedese zangduo JustUs (Willem en Maya) verzorgt de afsluiting van dag twee van de Week van de Amateurkunst. Dat doen ze met hun zelfgeschreven countryliedjes de zijn geïnspireerd op de Ierse volksmuziek. “We merken dat het Ierse ons heel erg goed ligt. Dat zal misschien wel door de klanken komen”, vertelt Maya Keijer van der Nieuwboer van JustUs. “Wij richten onze muziek net als de Ieren heel erg op de liedteksten. Die zijn bij ons leidend.”

Willem en Maya zingen niet alleen tijdens de Week van de Amateurkunst, maar richten zich binnenkort ook op optredens in de kroeg. Zo is er binnenkort een optreden in The Jolly Jug. “Dat is heel leuk, maar ook spannend omdat we niet vaak in die setting staan”, zegt Willem Broers. “We staan ook in het Arboretum in De Lutte. Dat is echt een luisterconcert dus dan mogen mensen een kleedje meenemen en wegdromen op onze teksten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.