Verkeer
Stuur appje
Zoek

De grande finale vol talenten: dit was dag vier van de Week van de Amateurkunst bij 1Twente

COLLAGE 3 THUMBNIAL WAK2024 DAG5
Beeld: 1Twente

Vier dagen lang muzikaal- en theatertalent tijdens de Week van de Amateurkunst bij 1Twente. En ook tijdens laatste dag van het jaarlijkse amateurkunstfeestje passeren veel talenten de revue in Studio Balengebouw. De theaterklas van Kottenpark speelt een stuk uit een zelfgeschreven voorstelling, waarna leerlingen van Scholengemeenschap Zuid liedjes als Another Love en Waterdicht laten horen. Het slot is voor de Bornse act Eline.

Kottenpark Theater

De theatertak van het Kottenpark College in Enschede bracht een tweetal scènes die zij zelf geschreven hebben. “We hebben deze scènes gemaakt nadat we een workshop hebben gehad van theater Sonnevanck”, vertelt Cato, één van de leerlingen van het Kottenpark. “We moeten een voorstelling maken over en voor jongeren. Tijdens de workshop moesten we thema’s koppelen om zo scènes te schrijven.”

Het doel van de scènes is dat er uiteindelijk een voorstelling moet komen die de meiden spelen op scholen in Enschede. “Dat is nog niet zo makkelijk. Ze reageren niet allemaal, maar we hebben de hoop dat we er op minimaal twee gaan spelen”, aldus Waterdicht. “We spelen dan ongeveer een kwartier met allerlei scenes die we zelf hebben gemaakt.”

Scholengemeenschap Zuid

De leerlingen van de muziekklassen van Scholengemeenschap Zuid brengen drie nummers ten gehore. “We zijn hier een aantal weken mee aan het oefenen geweest, maar dit was de eerste keer dat ze het daadwerkelijk uitvoeren”, aldus muziekleraar Oscar Pauw. “Ik ben nu nog maar een half jaar actief voor Zuid, maar ik merk dat er zo bijzonder veel talent bij ons zit.”

“Ik ben zelf enorm trots op de leerlingen. Hoe ze gepresteerd hebben de afgelopen periode en hoe ze hier staan”, vertelt Pauw. Toch smaakt het hele avontuur nu al naar meer. “Ik wil nog veel meer binnen mijn werk. We willen er in de toekomst naartoe dat deze talenten zich meer kunnen uiten, misschien wel in een avondprogrammering.”

Eline

De Bornse singer-songwriter Eline mocht het slot van de Week van de Amateurkunst voor zich nemen. De 17-jarige muzikant speelde drie eigen nummers met haar ondersteunende band. “Ik zocht muzikanten om samen mee te spelen op Eurosonic Noorderslag en zodoende is deze band daaruit voortgekomen”, zegt Eline. “Om ons in een hokje te duwen is lastig, maar we maken alternatieve muziek.”

De band kent in de toekomst een vrij drukke periode met optredens door heel de regio, maar daar blijft het niet bij. “We treden bijvoorbeeld ook al in Arnhem op.” Opmerkelijk is dat de band, die al volwassen oogt, bestaat uit jongeren van zeventien tot achttien jaar. “Het moet een feestje zijn naar ons te komen luisteren.” Aankomende zondag zijn te zien tijdens Kunst in het Volkspark.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.