Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voormalig Almelose prostitué vertelt over haar nieuwe boek: ‘Wordt middag vol ontboezemingen’

Metje Blaak
Het portret van Almelose Metje in wall of fame van Huis van Katoen & Nu
Beeld: Huis van Katoen

Metje Blaak is zondag te gast in het Huis van Katoen & Nu. De Almelose schrijfster en programmamaakster komt haar nieuwe boek presenteren. Veel mensen kennen Blaak (75) als die kleurrijke, voormalig prostitué, sinds lange tijd woonachtig in de Amsterdamse Pijp.

Achter het raam

In haar nieuwste roman werpt ze een bijzonder licht op het leven van een prostituee die drie decennia lang achter het raam heeft gestaan en gezeten. Haar rijkdom vergaarde ze door medelijden en naïviteit. Ze gaf vele prostituees een gezicht. ‘Marieke, eindelijk van God los’ gaat vooral over een dame van plezier met de meer bemiddelde man als clientèle en een beetje over haarzelf.

Belangenbehartiger prostitutie

Metje groeide op in de Almelose wijk Goossenmaat achter het spoor. Haar portret hangt in de wall of fame van het Huis van Katoen & Nu tussen alle in Almelo geboren bekende Nederlanders als Herman Finkers, Wubbo Ockels en Ilse de Lange. Ze was herhaaldelijk te zien op de landelijke televisie met haar verhaal over de sector. Blaak wierp zich later vooral op als belangenbehartiger voor de prostitutie.

‘Ontboezemingen met Metje Blaak’: zondag (aanvang 14.30 uur) in Huis van Katoen & Nu. Marktplein 35 in Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.