Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Startersleningen in Losser groot succes: gemeente vult fonds voor starters met 1 miljoen euro aan

Losser Startersleningen Pixabay
Beeld: Pixabay / Twente FM

Goed nieuws voor starters in Losser, daar wordt het fonds voor startersleningen aangevuld met €1.000.000 als het aan het College van B&W ligt. “Sinds we met de startersleningen in 2017 zijn begonnen, zijn er 62 startersleningen verstrekt”, verklaart wethouder Milad Lahdo toe. “Een groot succes in Losser.”

De starterslening in Losser is bedoeld voor mensen die voor het eerst een eigen huis willen kopen. De gemeente biedt zo meer financiële ruimte voor deze doelgroep. Leningen vanuit dit fonds variëren tussen de €7.500 en €40.000. Het gaat hierbij om een nieuwe woning óf bestaande woning.

Uitvoering

Om dit te blijven doen, wil het College van B&W dit huidige fonds van €61.000 aanvullen met €1.000.000. Uitvoering van deze leningen en beheer van dit fonds wordt uitbesteed aan de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeente (SVn). SVn is een onafhankelijke fondsmanager met maatschappelijk rendement als doel.

Revolverend fonds

Het voordeel van dit fonds is dat alle rente en aflossingen rechtstreeks terugvloeien en dus opnieuw gebruikt worden voor Losserse starters. Dit wordt ook wel een revolverend fonds genoemd. Het college hoopt met deze aanvulling weer lange tijd starters uit de gemeente te ondersteunen. De gemeenteraad moet hierover nog een besluit nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.