Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Erwin en Ronald Koe(man): deze Lutterse koeien voorspellen het EK in Duitsland (en zijn nog foutloos)

Na dieren als Louis van Aal, Bert ‘vin’ Marwijk en Robin ‘vin’ Persie, is het nu aan de twee koeien Erwin en Ronald Koe(man) om het Europees kampioenschap voetbal te voorspellen. Het is een traditie geworden bij Lutterse bedrijf Morsink om dieren internationale kampioenschappen te laten voorspellen.

Het concept is simpel: twee dieren, met namen die verwijzen naar de huidige bondscoach, grazen in een voetbalveld. “Waar de koeien het meeste grazen, dat is wat ze voorspellen”, legt initiatiefnemer Tim Morsink uit. En dat doen de voorspelkoeien goed. “In de wedstrijd tegen Polen zagen we dat ze overduidelijk voorkeur voor Nederland hadden. Die koeien hebben echt verstand van voetbal.”

Ron Gans

De voorspeldieren van het familiebedrijf Morsink worden ook door de buurt opgemerkt. “Iedereen is ermee bezig”, aldus Morsink. “Ze hebben het erover en komen even kijken naar wat de koeien voorspellen.” Ongeveer een uur voor de wedstrijd publiceert Morsink de voorspelling. “Op dit moment kiezen ze voor Nederland boven Frankrijk. Ik denk dat ze ook hebben gelezen dat smaakmaker Mbappé niet meedoet.”

“Mocht Ron Jans bondscoach worden, moeten we misschien wel een gans kopen.”

De voorspeldieren van Morsink hangen af van de Nederlandse bondscoach. “Mocht Ron Jans bondscoach worden, moeten we misschien wel een gans kopen”, lacht Morsink. “En dan noemen we hem Ron Gans.” De voorspeldieren van Morsink hebben op eerdere toernooien laten zien dat ze verstand hebben van het spelletje. Zo wist Louis van Aal tot op de een na laatste wedstrijd juiste voorspellingen te doen.

Hooligans

De koeien grazen bij Morsink in een grote wei, waar een gedeelte het ‘speelveld’ is en het andere gedeelte een grote graasweide. “Het zijn wel hooligans hoor, die koeien”, grapt Morsink. “Vanochtend hadden ze de hele goal omver geduwd.”

Audiofragment
Koeien Ronald en Erwin voorspellen de uitslag in De Lutte | Tim Morsink
Wint Ronald of Erwin?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.