Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente kent ‘makkelijk’ begin van het seizoen: concept Eredivisie-programma bekend

240519 fc twente dennis bakker nu
Beeld: dennis bakker / news united

FC Twente weet tegen wie het speelt wanneer de competitie, 26 dagen na de EK-finale, begint. De KNVB maakte vandaag het conceptprogramma voor de Eredivisie bekend. Pas in speelronde acht wacht de club een geduchte tegenstander uit de traditionele top drie, in dit geval Feyenoord. De club speelt ook nog een extra oefenduel in Delden tegen het Deense FC Nordsjaelland.

Het programma is officieel nog een concept; er kunnen aanpassingen gedaan worden als clubs als Go Ahead Eagles en Ajax Europees voetbal halen en FC Twente zich plaatst voor de Champions League. Clubs kunnen zelf ook verzoeken indienen om wedstrijden te verplaatsen.

'Makkelijk' begin

FC Twente trapt de Eredivisie-campagne af met een uitwedstrijd in en tegen NEC Nijmegen. De eerste wedstrijd in een gerenoveerde en naar alle waarschijnlijkheid bomvolle Grolsch Veste wordt gespeeld tegen Sparta Rotterdam op 17 augustus.

FC Twente speelschema vijf duels Eredivisie
De eerste vijf speelrondes van FC Twente op een rij
Beeld: Eredivisie

De club speelt daarna tegen SC Heerenveen, FC Utrecht, PEC Zwolle, Almere City en NAC Breda. Daarna staat de kraker tegen nummer twee van vorig jaar, Feyenoord, op de planning. De wedstrijd tegen de Rotterdammers zal begin oktober plaatsvinden, waarna de club, na een interlandperiode en een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, eind oktober de derby van het Oosten speelt tegen rivaal Heracles Almelo.

Champions League

Mocht FC Twente zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League dan kunnen de speeltijden of dagen van wedstrijden nog veranderen. Dit heeft te maken met de drukte van het programma en de rust die de spelers dan krijgen. Mocht FC Twente verder komen in Europa, dan kan dat opnieuw leiden tot aanpassing van het speelschema. De loting voor de derde voorronde is op 22 juli.

Oefenduels

FC Twente start vandaag met trainen en begint haar campagne in Geesteren met een wedstrijd tegen lokale voetbalclub Stevo. Daarna speelt de ploeg van hoofdtrainer Joseph Oosting op 28 juni tegen het Schotse Motherwell en op 6 juli tegen de Belgische Sint-Truidense Voetbal Vereniging (STTV). Deze wedstrijden worden respectievelijk gespeeld in Deurningen en Goor.

20230719 OEFENWEDSTRIJD PEC ZWOLLE FC TWENTE STEIJN VAN WOLFSWINKEL ORANGE PICTURES RENE NIJHUIS
Lees ook
FC Twente begint voorbereiding op Champions League in Geesteren

FC Nordsjaelland

FC Twente speelt op 12 juli nog een extra een oefenduel tegen FC Nordsjaelland. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het sportpark van Rood Zwart in Delden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.